Hyppää sisältöön

Uloste aiheutti kadun eristämisen Helsingin ydinkeskustassa

Viemärilieju nousi kadulle lauantai-iltana. Helsingin Sanomien mukaan liukkaaseen rasvasotkuun on kaatunut kymmeniä jalankulkijoita.

Ulosteliejua nousi Helsingin Asema-aukiolle lauantai-iltana.
Viemäristä purkautui myöhään lauantaina kadulle voimakkaan hajuista, ulosteen ja rasvan sekaista liejua. Kymmenet jalankulkijat kaatuivat liukkaaseen seokseen. Helsingin rautatieaseman edustalla sijaitseva katu eristettiin vuodon ja pesun ajaksi.
Tiina Länkinen

Ulosteen ja rasvan sekainen lieju on johtanut Helsingin Asema-aukiolla kadunpätkän eristämiseen. Viemärilieju on noussut kadulle tukoksen takia. Erittäin liukas seos on kaatanut jalankulkijoita sekä aiheuttaa voimakasta hajuhaittaa.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat. Lehden verkkosivujen mukaan kymmeniä ihmisiä olisi liukastunut pitkälleen oranssisen ja vahvanhajuisen liejun sekaan.

- Arvatenkin viemäri on rasvasta tukkeutunut. Tukoskohta on jo löydetty, kertoo imuauton kuljettaja John Zachari Yle Uutisille.

Eristetty alue on pituudeltaan ja leveydeltään noin 20 metriä Sokos-hotellin edustalla. Zacharin mukaan pesuyhtiö ei ollut vielä 22.30:n aikaan illalla paikalla, mutta hän arveli sotkun saadun siivotuksi ja lemun karkotetuksi aamuun mennessä.

Asema-aukion liepeillä on viikonloppuisin vilkasta yöelämää, ja moni pahaa aavistamaton on pyrkinyt oikaisemaan suojatun alueen kohdalta ennen lipeämistään.

Suosittelemme sinulle