Hyppää sisältöön

Fuck Up on elokuva, jossa on potentiaalia

Jackin elämä menee tosissaan huonosti. Niinpä hän eräänä päivänä päättää ryhdistäytyä ja lopettaa, tai ainakin vähentää hillitöntä huumeiden käyttöään ja lakata panemasta kaikkea mikä liikkuu.

Esko Rautakorpi
Tähtiä.

Samana yönä Jackin ystävä Glenn joutuu hirvikolariin Ruotsin rajalla. Kuolleen hirven lisäksi poliisit löytävät Glennin autosta liki neljä kiloa kokaiinia. Seuraavana päivänä paikkakunnalle saapuu joukko tosi ilkeitä ruotsalaisgangstereita, jotka vaativat Jackin hankkimaan poliisin takavarikoiman huume-erän takaisin tai hänen vaimonsa ja tyttärensä ja lähimpien ystäviensä käy todella huonosti. Päivän kuluessa Jack saa huomata, että asiat eivät ole koskaan niin huonosti, etteivät ne voisi olla vieläkin huonommin.

Tämä tummaakin tummempaa huumoria viljelevä norjalainen rikoskomedia on sen ohjanneen ja käsikirjoittaneen Øystein Karlsenin ensimmäinen pitkä elokuva. Kannuksensa Karlsen on hankkinut televisiosta, jonne hän on ohjannut ja käsikirjoittanut suositun sitcomin Dag, jonka amerikanisoimista parhaillaan harkitaan Fox-yhtiön toimistolla. Sama voi hyvinkin tapahtua myös tämän elokuvan kohdalla.

_Fuck Up _(DVD) on elokuva, jossa on potentiaalia. Fuck Up muistuttaa itse asiassa monia kotimaisia elokuvia. Karlsen osaa selvästi kirjoittaa hauskoja hahmoja ja nasevaa dialogia ja monet kohtauksista ovat ylilyönneissään todella herkullisia. Rahaa tuotannolla on selvästikin ollut niukasti ja niin Fuck Up jää visuaalisesti melko laimeaksi. Niin jännäri kuin onkin, ei tarinan jännityselementtejä ole juurikaan osattu hyödyntää. Enemmän kuin tarinan kerrontaan ohjaaja on luottanut juureviin henkilöihin ja nasevaan dialogiin, joiden toivotaan korvaavan horjuvaa tarinankerrontaa.

Hiukan samaan tapaan kuin viime viikolla ensi-iltansa saaneen kotimaisen 3Simoa-leffan kohdalla tekee Fuck Upistakin mieli sanoa sen olevan mielenkiintoinen tuttavuus, mutta vielä raakile, jonka tekijöiltä on tulevaisuudessa lupa odottaa jotain enemmän.

Suosittelemme sinulle