Hyppää sisältöön

Uusi suomalaispeli jatkaa voittokulkuaan iTunesissa

Peliyhtiö Supercell jatkaa Rovion aloittamaa suomalaista pelien menestystarinaa Clash of Clans pelillään. Peli on noussut Applen iTunesissa ladatuimpien maksullisten pelien ykköseksi jo yli 40 maassa.

Kuva Clash of Clans -pelistä.
Kuva Clash of Clans -pelistä. Kuva: Supercell
Lotta Stenroos

Pelintekijöiden konkareista koostuva suomalainen peliyhtiö Supercell on onnistunut nousemaan pelintekijöiden eliittiin. Yhtiön uusin strategiapeli Clash of Clans on liikevaihdolla mitattuna kaikista eniten myydyin peli iTunesissa. Peliä on myyty yli 220 maassa ja se on kampannut taistossa myös kilpailijansa Rovion tuotoksen. Samalla listalla ensimmäinen Angry Birds peli löytyy sijalta 101.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoo, että käyttäjät ovat ihastuneet peliin juuri sen yksinkertaisuuden ja toimivuuden takia.

- Olemme saanet luotua addiktoivan strategiapelin, jossa on uudenlaisia sosiaalisia toimintoja. Peli on yksinkertaisesti osunut oikeaan kohtaan ja on käyttäjien mielestä pelattavuudeltaan hyvä.

Pelin ajatuksena on luoda oma klaani ja kerätä mukaan muita pelaajia. Tarkoituksena on rakentaa kyliä, kouluttaa joukkoja ja osallistua klaanien väliseen taistoon.

Supercell tuottaa pelejä ainoastaan tableteille ja kosketusnäyttöpuhelimille. Tämän Paananen näkee etuna verrattuna muihin nykyisiin peliyhtiöihin.

Hyviä ja ammattimaisia pelintekijöitä on vaikea löytää

Ilkka Paananen

- Elämäntehtävänämme on miettiä miten pelejä pelataan näillä laitteilla. Moni yritys tuottaa pelejä jotka ovat kopioita konsolipeleistä, mutta tabletti on erilainen. Tableteissa mahdollistaa uusia tapoja pelata. Haluamme hyödyntää tätä erilaisuutta. Miten pelistä tehdään sellainen, että kuka tahansa osaa pelata sitä heti.

Supercell haluaa tulla tunnetuksi pelintekijöiden kermana. Paananen kuitenkin harmittelee hyvien ja ammattimaisten pelintekijöiden pulaa.

- Meidän on vaikea löytää hyviä pelintekijöitä, jotka osaavat hommansa. Suomalaiset ovat pelintekijöinä maailman parhaita, mutta huipputekijöitä ei kasva silti jokaisen nurkan takana. Tosin meillä on myös rima aika korkealla tekijöiden suhteen.

Suosittelemme sinulle