Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas esitti rasistisia kommentteja

Kotkalaisehdokas katuu kirjoituksiaan ja pahoittelee aiheuttamaansa mielipahaa. Poliisi selvittää parhaillaan, antavatko kirjoitukset aihetta tutkinnan aloittamiseen.

Yle Uutiset

Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokas on esittänyt rasistisia ja herjaavia lausuntoja yksityisellä Facebook-sivustollaan.

Kotkassa ehdolla olevan Amon Rautiaisen kirjoituksista on ollut tulkittavissa muun muassa, että hän on kannattanut muslimien elävältä keittämistä.

Lisäksi hän on pitänyt isänmaallisena tekona pääministerin ja valtiovarainministerin surmaamista.

Rautiainen kertoi Yle Uutisille maanantaina katuvansa kirjoituksiaan ja vetäneensä ne pois sivuiltaan. Hän sanoo tehneensä päätöksen niiden poistamisesta itse.

- Siellä oli jotain pahoja ylilyöntejä, joista olen todella pahoillani. Oma huumori ja kiihtymyksen taso on aiheuttanut sen, että on tullut käytettyä sellaista kieltä mitä ei pitäisi käyttää. Pahoittelen todella paljon niistä aiheutunutta mielipahaa, hän sanoo.

Perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtajan Raul Lehdon mukaan puolue sanoutuu jyrkästi irti Rautiaisen kannanotoista.

- Rautiainen seisoo itse sanojensa takana ja vastaa niistä täysin, jos rikosoikeudellisia seuraamuksia tulee.

Rautiainen sanoo uskoneensa, että kommentit olisivat jääneet suljetulla sivustolla vain rajatun lukijajoukon tietoon. Hän kertoo myös, että valtaosa teksteistä oli ajalta, jolloin hän ei vielä tiennyt asettuvansa ehdolle kuntavaaleissa.

Rautiaisen mielestä kunnanvaltuutetun pitää pystyä toimimaan kaikkien kuntalaisten etua ajaen, mutta lisää kuitenkin varauksen.

- Eri puolueissa on eri painotukset siitä, ketkä ovat pääasiallisia puolueen äänestäjiä. He tulevat etusijalle, hän sanoo.

Rautiainen kaipaa muutosta päätöksentekoon, jota hän kuvaa nykyisellään sanelupolitiikaksi.

Suosittelemme sinulle