Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

"Kuudella miljoonalla pitää ollakin aika hyvä"

PK-35 lähtee naisten Mestareiden liigaan siipirikkoisena haastajana.

Kuva: YLE
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

PK-35 pelaa keskiviikkona naisten Mestarien liigan ottelussa ranskalaista Lyonia vastaan. Lyon on naisten Mestarien liigan hallitseva mestari ja saapuukin selvänä suosikkina Vantaan Myyrmäen stadionille.

PK-35 päävalmentaja Pauliina Miettinen suhtautuukin tulevaan otteluun haastajan olemuksella, mutta myös harmissaan loukkaantumishuolien takia.

- Avaustopparille tuli viime pelissä paha puujalka ja rosterissa olevilla vaihtopelaajilla on erinäisiä loukkaantumisia joka harmittavasti vähentää vaihtopelaajien määrää, Miettinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Vantaalaisten odotukset kovat

Miettinen odottaa innoissaan joukkueiden kohtaamista, vaikka PK-35 on selkeän haastajan asemassa.

- Kovat ovat odotukset, kun vastassa on Euroopan paras ja ehkä yksi maailman parhaista joukkueista. Me menemme sadan tuhannen euron budjetilla ja ne menevät kuudella miljoonalla, joten kyllähän se ero pitää jollakin tavalla näkyä siellä kentällä. Me testaamme heidät niin hyvin kuin vain pystymme. Olemme todella innoissamme ja haluamme nähdä, mihin he oikein pystyvät kuudella miljoonalla eurolla, ja pitkäjänteisellä työllä, jota Ranskassa on tehty naisurheilun kehittämiseksi.

PK-35 ei lähde nöyristelemään Lyonia vastaan, vaan lähtee rohkeasti pelaamaan omaa peliään.

- Uskoisin, että peli tulee olemaan meidän osalta enemmän puolustusvoittoista, ja puolustaminen pitää olla tiiviimpää kuin omassa sarjassamme. Jos meinaamme jonkinlaisissa numeroissa pitää ottelun, niin puolustamiseen on pakko keskittyä.

Olosuhteet vantaalaisten etuna

Miettinen painostaa vastaiskujen merkitystä joukkueelleen.

- Vastaiskut ovat joukkueellemme hyvin tärkeitä, ne ovat lähes ainoita paikkojamme iskeä heidän puolustuksensa hajalle, mutta joka tapauksessa kaikki lähtee omasta puolustuksesta.

Miettinen uskoo, että kylmä sää ja kentän heikko kunto voivat olla vantaalaisille eduksi ranskalaisia vastaan.

- Ainahan se on vaikeaa mennä vieraskentälle pelaamaan erilaisiin olosuhteisiin. Toivotaan ainakin, että olosuhteista olisi meille etua.

Miettinen kuitenkin painottaa, että tällä kaudella on vielä muitakin tärkeitä pelejä tiedossa, kuten esimerkiksi Suomen Cupin finaali sekä vierasottelu Ranskassa. Lisäksi PK-35:n sarjajohto naisten liigassa on viisi pistettä.

- Seuraavat kaksi viikkoa näyttävät, mihin tämä joukkue pystyy venymään.

Suosittelemme