Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Lukko vahvisti kolme NHL-sopimusta

Frans Nielsen vahvistaa raumalaisseuraa NHL:n työsulun päättymiseen saakka. Lukko vahvisti myös Mikkel Bödkerin ja Philip Larsenin sopimukset.

New York Islandersin Frans Nielsen taistelee kiekosta Philadelphia Flyersin Steve Downieta vastaan.
Frans Nielsen (vas) on New York Islandersin hyökkääjä. Kuva: EPA
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rauman Lukko on tehnyt New York Islandersin Frans Nielsenin kanssa kuluvaa SM-liigakautta koskevan pelaajasopimuksen, joka jatkuu NHL:n työsulun päättymiseen saakka.

Nielsen on pelannut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2006-2007 saakka. Nopea sentteri teki viime kaudella Islandersille 82 runkosarjaottelussa 17 maalia ja jakoi 30 syöttöä. Tanskalainen on lisäksi joukkueensa varakapteeni.

- Soitin heti NHL-liigan työsulun alettua maalivahdillemme Simon Nielsenille ja kerroin hänelle, että olemme varmasti valmiit keskustelemaan, mikäli hänen veljensä Frans olisi halukas pelaamaan Suomessa. Neuvottelut alkoivat, kun Frans Nielsenin agentti otti yhteyttä ja ilmoitti tämän halukkuudesta pelata samassa joukkueessa Simonin kanssa, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kertoo seuran tiedotteessa.

Nielsenin pitäisi saapua Raumalle viikonvaihteessa.

Lukko on tehnyt sopimukset myös Phoenix Coyotesin hyökkääjän Mikkel Bödkerin ja Dallas Starsin puolustajan Philip Larsenin kanssa. Bödkerin ja Larsenin sopimukset ovat samanlaiset kuin Nielsenin eli ne kattavat koko loppukauden, mutta pelaajalla on optio siirtyä NHL-jäille työsulun mahdollisesti päättyessä.

- Philip Larseniin otettiin ensimmäinen yhteys jo keväällä, kun hänellä ei vielä ollut voimassa olevaa NHL-sopimusta. Larsen sai sellaisen kesällä, mutta Lukon nimi jäi agentin muistiin. Kyseinen agentti hoitaa myös Mikkel Bödkerin asioita eli asia eteni sitä kautta, Vanhatalo selvittää.

Suosittelemme