Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Lukko hakee uutta potkua tanskalaiskolmikon avulla

Lukko pyrkii kipuamaan pois jääkiekon SM-liigan jumbopaikalta tanskalaisin NHL-voimin. New York Islandersin hyökkääjä Frans Nielsen, Phoenix Coyotesin laitahyökkääjä Mikkel Bødker ja Dallas Starsin puolustaja Philip Larsen pelaavat Lukossa, kunnes työsulun alla oleva NHL-liiga saadaan käyntiin

Mika Viljanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rauman Lukko varmistaa tehneensä sopimuksen kaikkiaan kolmen tanskalaisen NHL-pelaajan kanssa. Jo aiemmin ilmoitetun New York Islandersin hyökkääjä Frans Nielsenin ohella sopimuksensa ovat varmistaneet myös Phoenix Coyotesin hyökkääjä Mikkel Bödker ja Dallas Starsin puolustaja Philip Larsen.

Bödger on pelannut yhteensä 208 NHL-ottelua, joissa on syntynyt tehot 27+42=69.

Bödgerin tapaan 23 vuotta joulukuussa täyttävä puolustaja Philip Larsen on Dallasin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2008. Kaikkiaan 63 NHL-ottelua pelannut Larsen on tehnyt Pohjois-Amerikassa tehot 3+11=14. Viime pelikaudella otteluja kertyi 55 ja tehoja vastaavasti 3+8=11.

Tanskalaiskolmikon kokenein pelimies on 28-vuotias Frans Nielsen, joka on Lukko-vahti Simon Nielsenin veli. Frans Nielsen on NHL-urallaan pelannut yli 300 ottelua, joissa on syntynyt 54 maalia ja 113 syöttöpistettä. 

Tanskalaiset saapuvat Raumalle todennäköisesti viikonlopun aikana.

Suosittelemme