Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Hermoratahieronnasta apu moniin vaivoihin

Hermoratahieronnasta sanotaan olevan apua moniin vaivoihin, kuten iskiakseen, migreeniin, levottomiin jalkoihin, selkäkipuihin, vatsavaivoihin, moniin allergioihin ja jopa unettomuuteen.

Hermoratahieroja Hilkka Kaunisvesi hieroo asiakasta.
Hilkka Kaunisvesi sanoo, että hermoratahieronta aloitetaan aina asiakkaan päästä. Päästä, koska siellä on ihmisen elintoimintojen komentokeskus. Hermoratahieronta on vanha kiinalainen taitolaji, siinä ei käytetä voimaa. Kuva: Jorma Korhonen / Yle
Jorma Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pallastunturin takana Raattaman kylässä asuva Hilkka Kaunisvesi on hermoratahieroja. Hänen mukaansa hermoratahieronta sopii hyvin nykypäivän stressaantuneelle ihmiselle. Hoito rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa - ja helpottaa kokonaisuudessaan ihmisen mieltä.

Hilkka Kaunisvesi kertoo, että kokonaisvaltainen hermoratahieronta on lähtöisin Kiinasta. Se kuuluu tuhansia vuosia vanhojen akupunktion kaltaisten menetelmien joukkoon. Suomeen hermoratahieronta on tullut Saksan kautta yli kolmekymmentä vuotta sitten.

- Hermoratahieronnassa käsitellään aina koko keho ja hieronta aloitetaan asiakkaan ollessa ensin selällään päästä, jonka alueella on kolmetoista hermostoon vaikuttavaa ja syvästi rentouttavaa hierontapaikkaa, hän selittää.

- Ihmisten elimistöhän toimii hermoston varassa. Terveys on tasapainoa. Sairaus tai vaiva tarkoittaa sitä, että tasapaino on horjunut, hän sanoo.

Kuonat ulos ja veri kiertämään

Hilkka Kaunisvesi näyttää kotonaan Raattamassa, kuinka hermoratahieronta tehdään joko sormilla tai peukaloilla painaen. Oikeaoppisesti tehty hermoratahieronta kestää noin puolestatoista kahteen tuntiin ja riittävän pitkä hoitoaika antaa keholle ja hermostolle mahdollisuuden syvään rentoutumiseen.

- Kun kuona-aineet poistuvat, niin elimistö puhdistuu ja se auttaa parantamaan myös verenkiertoa.

Hilkka tähdentää, että hoidossa aktivoidaan asiakkaan elimistön oma parannustoiminta korjaamaan häiriötiloja ja poistamaan sairauksia. Hermoratahierontaa suositellaan otettavan viisi kertaa viikon välein sarjana varsinkin kroonisissa vaivoissa, mutta rentoutukseen se sopii myös kertahoitona.

- Meillä on tapana sanoa, että vaiva väistyy ennenkuin se poistuu.

Hilkka sanoo, että hermoratahieronta sopii kaikille; lapsille ja aikuisille. Hän muistuttaa, että hoidossa on vain kaksi ehdotonta rajoitusta: raskaus ja juuri leikkauksessa olleen henkilön varoaika 6-8 viikkoa leikkauksen suuruudesta riippuen.

Suosittelemme