Hyppää sisältöön

Ennätyksellinen hanhiparvi Iitissä

Iitissä laskettiin tiistaina Suomen kaikkien aikojen suurin määrä hanhia, kerrotaan Bird Life Suomesta. Suotuisa muuttosää sai liikkeelle suuret hanhijoukot, jotka lepäilevät Etelä- ja Itä-Suomessa.

Kuva: Leena Asikainen

Iitissä on laskettu Suomen kaikkien aikojen suurin hanhiparvi. Eilen Isokylän pellolla laskettiin 175 000 valkoposkihanhea. Bird Life Suomen suojeluasiantuntija Tero Toivonen kertoo, ettei yhdessä paikassa ole aiemmin laskettu yhtä suurta määrää hanhia.

Valkoposkihanhien joukossa oli pieniä määriä myös muita hanhia. Yhteensä Kouvolan seudulla on tällä hetkellä yli 200 000 hanhea.

Hanhia on tällä hetkellä runsaasti Etelä- ja Itä-Suomessa. Tiistai ja keskiviikko ovat olleet poikkeuksellisen kovia muuttopäiviä. Toivonen arvelee syyksi hyvän pesimäkauden Siperiassa. Hyvä, myötätuulinen muuttosää toi puolestaan suuren joukon hanhia samaan aikaan Suomeen. Tuulen suunta kuljetti hanhet Suomen puolelle, kun muutto sujuu normaalisti itärajalla enemmän Venäjän puolella, Toivonen sanoo.

Sateet ovat pitäneet suuret hanhiparvet lepäämässä ja ruokailemassa Etelä- ja Itä-Suomessa. Hanhet jatkavat säiden salliessa matkaansa lounaaseen.

Suosittelemme sinulle