Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kiinan maanvyöryn hautaamia koululaisia ei saatu pelastettua

Kaikki maanvyöryn alle jääneet lapset on löydetty kuolleina. Lapset oli tuotu toisesta koulusta, jonka maanjäristys runteli viime kuussa.

Anniina Wallius
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiinassa maanvyörymän alle torstaina jääneet 18 koululaista ovat kuolleet, vahvistavat viranomaiset. Yksi ihminen on yhä kateissa Lounais-Kiinan vuoristossa sattuneen vyörymän jäljiltä.

Maanvyörymä ruhjoi koulun ja kolme naapuritaloa Zhenhen kylässä Yunnanin maakunnassa. Koululaisten ruumiit löydettiin puolitoista vuorokautta kestäneissä etsinnöissä. Kateissa on yhden talon asukas.

Pelastustöitä haittasi pahoin se, että läheiseen jokeen vyörynyt maa sai veden tulvimaan turma-alueella. Satoja ihmisiä evakuoitiin kodeistaan tulvan vuoksi.

Turmassa kuolleet lapset oli siirretty nyt tuhoutuneeseen kouluun, koska heidän oma koulunsa oli kärsinyt pahoja vaurioita viime kuun maanjäristyksissä.

Seutu on herkkää maanjäristyksille ja -vyörymille. Viime kuussa 81 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui kahdessa perättäisessä järistyksessä. Maakunnassa on kärsitty myös kovista sateista, jotka irrottavat maa-ainesta vuorten rinteiltä.

Suosittelemme sinulle