Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Jarno Vesala valittiin vuoden 2013 nuoreksi taiteilijaksi

Ensi vuoden nuoreksi taiteilijaksi on valittu Jarno Vesala. Installaatioita tekevä Vesala saa 20 000 euron stipendin ja yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseoon.

Vuoden nuori taiteilija 2013 Jarno Vesala
Kuva: Marko Melto / Yle
Janne Mällinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Raumalla vuonna 1977 syntynyt Vesala on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmasta. Hän asuu Nokialla ja työskentelee Tampereella.

Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Vesala piti vuonna 2003 Tampereella. Sittemmin hänen teoksiaan on voinut nähdä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä, kuten Mäntän kuvataideviikot 2008, Kluuvin Galleria 2009, Nuoret 2009, Pirkanmaan triennaali 2009 ja 2012, Helsingin taidemuseo 2011 ja Forum Box 2012.

Vesalan teokset ovat pääosin installaatioita, joissa on ihmismäisten veistosten lisäksi mukana ääntä ja videota.

Vesala pyrkii herättämään kysymyksiä ihmisen olemisesta ja käyttäytymisestä pienen eleen tai hienovaraisen tunnelman kautta.

Vuoden nuori taiteilija -tunnustuksen tarkoituksena on tuoda esille nuoria, lahjakkaita taiteilijoita sekä uuden suomalaisen kuvataiteen ilmiöitä. 20 000 euron palkintostipendin myöntävät vuosittain Tampereen kaupunki ja Nokia Oyj.

Tämän vuoden nuori taiteilija on ollut graafikko Ari Pelkonen.

Tunnustuksen ovat saaneet aiemmin muun muassa Osmo Rauhala, Eija-Liisa Ahtila, Esko Männikkö, Heta Kuchka ja Nanna Susi.

Suosittelemme sinulle