Hyppää sisältöön

Naivistit veti ennätysyleisön

Viime kesän Naivistit houkutteli Iittalaan ennätysmäärän yleisöä. Naivistit Iittalassa -säätiön toiminnanjohtaja Irene Wai Lwin Moe kertoo, että kaikkiaan naivisteja kävi ihastelemassa ja ihmettelemässä yli 18 100 vierailijaa.

Keramiikkaveistoksia näyttelyssä
Eino Viikilän Hippiäinen ja muita veistoksia esillä Iittalassa. Kuva: YLE / Anne Niskanen
Anne-Maria Niskanen

Kasvua edelliskesään on jopa kolme tuhatta kävijää. Koko perheen tapahtumat ja lasten työpajat saivat paljon kiitosta kävijöiltä, kertoo näyttelykesään tyytyväinen Irene Wai Lwin Moe.

- Me tehtiin tosi paljon töitä, että perheiden viihtymisen eteen. Monesti esimerkiksi koululaiset sanovat, etteivät lähde taidenäyttelyyn. Mutta meillä koululaiset perheineen viihtyivät hyvin ja esimerkiksi yli 200 dekkaripähkinää mutusteltiin kesän mittaan. Vanhemmatkin olivat iloisia, kun saivat katsoa rauhassa näyttelyitä.

Naivistit Iittalassa -säätiö järjestää kahden viikon kuluttua tiistaina (23.10.2012) Naivismiseminaarin Hämeenlinnassa. Seminaarin pääpuhujana on taidehistorioitsija, kirjailija Anna Kortelainen.

Ihmeellistä valoa eli naivistien joulunäyttely avataan Iittalan puukoululla marraskuun puolivälissä (16.11.-16.12.2012). Säätiön toiminnanjohtaja Irene Wai Lwin Moe paljastaa, että näyttelyssä on esillä tunnelmallinen kokonaisuus, jossa on läsnä joulun henki.

Suosittelemme sinulle