Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Vaasan ja Uumajan varustamo ostanut Wasa Expressin

Vaasa ja Uumaja ovat hankkineet yhteiselle varustamolleen 1500 matkustajaa ottavan MS Betancurian. Alus seilasi Merenkurkussa vuonna 1997 nimellä Wasa Express. Alus korvaa reitillä RG1:sen vuodenvaihteen jälkeen.

Valkoiseksi maalattu matkustajalaiva sinivetisessä satamassa.
Kuvassa MS Betancuria satamassa Las Palmasissa. Kuva: Teijo Seppelin, Vaasan kaupunki
Sami Pöntinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Wasa Express (IV) nimellä Merenkurkussa seilannut matkustaja-alus palaa Vaasan ja Uumajan välille.

Vaasan ja Uumajan kaupunkien perustama varustamo on ostanut kyseisen aluksen Gotlantilaiselta yhtiöltä Merenkurkun liikenteeseen. Lautta korvaa RG1:sen Vaasan ja Uumajan välisessä liikenteessä tammikuussa. Viimeksi Kanarialla charterlauttana toimineen aluksen matkustajakapasiteetti on viisinkertainen verrattuna RG1:een, eli 1500.

Lautta on seilannut Kanarialla nimellä MS Betancuria, mutta sen nimi aiotaan muuttaa Wasa Expressiksi.

Betancuria on rakennettu samana vuonna kuin RG1, eli 1981. Se liikennöi Vaasan ja Uumajan välillä Wasa Express nimellä lyhyen aikaa loppukesästä 1997, vaikka sen virallinen rekisterinimi oli Sally Star. Wasa Express nimisiä aluksia on ollut aikojen kuluessa Vaasa-Uumaja -reitillä kaikkiaan neljä kappaletta.

Vanha laiva on väliaikaisratkaisu

Laivan hintaa ei tässä vaiheessa kerrota. Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyryn mukaan sopivaa laivaa etsittiin kahden välittäjän avulla, ja valintaan ollaan tyytyväisiä. Luottamus toimivaan matkustaja- ja rahtiliikenteeseen on kaupungeissa kova. Uusi alus nostaakin reitin matkustaja- ja rahtikapasiteettia.

Alus on kaupunginjohtajan kertoman mukaan hyvässä kunnossa, ja sen uskotaan selviävän reitillä väliaikaisratkaisuna seuraavat 5-7 vuotta. Varustamon tavoitteena on kokonaan uuden aluksen hankinta.

Merenkurkun liikenteen työryhmän suunnitelma uudesta laivasta esiteltiin viime viikolla.

Suosittelemme sinulle