Hyppää sisältöön

Maan huiput jakavat viisauttaan päivitetyssä luontokuvauksen käsikirjassa

Luontokuvauksen käsikirjasta julkaistaan tänään päivitetty versio. Kirjassa maan parhaat luontokuvaajat kertovat laajasti muun muasa maisemien, eläinten sekä vedenalaisen valokuvaamisen periaatteista.

Järjestelmäkamera jonka objektiivissa merikotka
Kati Rantala

Luontokuvauksen käsikirjan päätoimittajan, porilaisen luontokuvaaja Markku Saihan mukaan luontokuvaus on nykyään yleisimpiä valokuvauksen muotoja.

- Nykyisin luontokuvaus on oma harrastuksensa. Siinä ei välttämättä olla niinkään valokuvauksen harrastajia tai luontoharrastajia vaan kuvataan luontoa ja liikutaan luonnossa omana toimintanaan. Sen myötä meillä on paljon uutta porukkaa joka starttaa puhtaalta pöydältä, Markku Saiha kertoo.

Keskimäärin uudet kuvaajat ovat kaupunkilaisia, joilta on luonnossa liikkuminen ei taitu välttämättä yhtä hyvin kuin  vanhan koulukunnan luontokuvaajilta.

- Siinä on myös yksi syy miksi tämä kirja on tehty. Huippuporukka on tuonut esille omia näkemyksiään ja omaa osaamistaan sellaisesta aiheesta, joka kiinnostaa ihmisiä, Saiha toteaa.

Luontokuvauksen käsikirjan ensimmäinen versio ilmestyi reilu kolmekymmentä vuotta sitten ja siitä muodostui nopeasti alansa klassikko. Päivitetty versio julkaistaan tänään Finlandia talossa yleisölle avoimessa tilaisuudessa.

Suosittelemme sinulle