Hyppää sisältöön

Kaksi tarinaa rakkaudesta on norjalais-suomalaista yhteistyötä

Turkissa lomamatkalla kahden ystävänsä kanssa oleva tanssija-koreografi Kaisa ihastuu Istanbulin yössä törmäämäänsä norjalaiseen Jacobiin. Valitettavasti Jacob palaa liian pian kotiin ja orastava romanssi jää kesken. Pian kuvaan astuu toinen mies.

Esko Rautakorpi
Tähtiä.

Mennessään myöhemmin Osloon työkeikalle, Kaisa törmää ulkoisesti kovasti Jacobia muistuttavaan Andreakseen. Näiden kahden välille kehittyy romanssi, joka muuttuu niin vakavaksi, että Andreas muuttaa Kaisan luokse Helsinkiin. Kun Kaisa sitten törmää uudelleen Helsingissä työkeikalla olevaan Jacobiin, ovat hänen tunteensa jälleen täysin sekaisin.

Kaksi tarinaa rakkaudesta alkaa hauskasti kuvatessaan kepeällä otteella Kaisan ja Jacobin ihastumista Istanbulissa.  Läpi koko elokuvan kulkee kielten sekamelska henkilöiden puhuessa eri kokoonpanoissa keskenään milloin norjaa, suomea tai englantia. Tämä on yksi niistä osatekijöistä, jotka antavat tälle elokuvalle oman raikkaan tuntunsa. Oman lisänsä tälle parhaimmillaan varsin virkeälle elokuvalle antavat myös sen mainiot pääosanesittäjät Pamela Tola ja sekä Jacobia että Andreasta esittävä Espen Klouman- Høiner. Hyvää työtä tekevät myös sivurooleissa nähtävät Pihla Viitala ja Laura Birn, kuten myös norjalaisnäyttelijät.

Ensimmäisen jakson päättyessä ja Kaisan saapuessa Norjaan alkaa elokuva valitettavasti hiukan jämähtää paikoilleen. Kaisan ja Andreaksen suhde jää vähän yllätyksettömäksi, katsojan tietäessä mitä on tulossa ja alun kepeä ilmavuus alkaa pikkuhiljaa kadota. Pienestä staattisuudesta kärsivä ja oman arkisuutensa vangiksi paikoin jäävä Kaksi tarinaa rakkaudesta on yhtä kaikki varsin viehättävä, raikas ja siitä tavanomaisimmasta kaavasta poikkeava rakkaustarina.

Suosittelemme sinulle