Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Ero teki hyvää Blues-duolle – Lukon sisu katosi

Blues sai katkaistua neljän ottelun tappioputkensa, kun taisteluhenkensä hukannut Lukko kaatui 4-2. Otsikoihin nousi pitkästä aikaa espoolaisten kanuunakaksikko Ramstedt-Rinkinen.

Bluesin Teemu Ramstedt ja Teemu Rinkinen juhlivat joukkueensa maalia.
Teemut Ramstedt ja Rinkinen pääsivät tiistaina juhlimaan urakalla. Kuva: Lehtikuva
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaikki puhuivat alkukaudesta kaksikosta Teemu Ramstedt-Teemu Rinkinen. Viime aikoina poru on ollut hiljaisempaa, kun Blues oli hukannut tehonsa ja vaipunut neljän ottelun tappiosumaan.

Edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan Ramstedt ja Rinkinen pelasivat eri ketjuissa, mutta nyt kaksikko oli jälleen yhdessä – ja pieni ero teki oikein hyvää, niin kuin usein monissa parisuhteissa.

- Joskus pitää ottaa vähän etäisyyttä niin homma alkaa taas maistua. Tänään näki heti ensimmäisestä vaihdosta, että homma alkoi pyöriä, Bluesin kakkosvalmentaja Mikko Saarinen totesi.

Ja hommahan pyöri hienosti. Rinkisen seitsemän ottelu tehoton putki katkesi heti avauserässä, kun hän tälläsi Ramstedtin kiekonriiston jälkeen 1-1-tasoituksen. Toisen erän alkuun Ramstedt ronkki Rinkisen esityön jälkeen Bluesin 2-1-johtoon.

Kolmannessa erässä kaksikko alusti ylivoimalla Henri Laurilan tulittaman Bluesin kolmannen maalin ja hetkeä myöhemmin Ramstedt kiepautti vielä kertaalleen Rinkisen puolittaiseen läpiajoon ja samalla maalintekoon. Duon ilta oli huima: Ramstedt 1+3 ja Rinkinen 2+2.

Lukkokin kaukalossa tänään oli, vaikka vain kaksi pelaajaa sai nipin napin puhtaat paperit. Maalivahti Simon Nielsen piti Lukkoa pitkän aikaa yksin mukana pelissä ja Lauri Tukosen vaistot toimivat tänään kahden maalin arvoisesti. Loukkaantumisista kärsinyt Tukonen rokotti molemmat maalit (0-1 ja 2-2) Bluesin puolustuspään virheistä.

- Ei päästy oikein millään omalle tasolle ja joka osa-alue oikeistaan tökki. Taisteluun tämän meidän peli perustuu, mutta tänään sitä ei oikein näkynyt, Filip Riska summasi raumalaisten hukkareissun Espooseen.

Lukolta puuttui kokoonpanosta Frans Nielsen. Bluesilla sen sijaan sairastupa alkaa olla tyhjä, kun kapteeni Arto Laatikainenkin tervehtyi rauhoittamaan puolustuspään peliä.

Blues - Lukko 4-2

13.11 0-1 Tukonen (Bödker, Azevedo)
14.43 1-1 Rinkinen (Ramstedt)
25.13 2-1 Ramstedt (Rinkinen, Laurila)
27.28 2-2 YV Tukonen (Azevedo, Kovanen)
52.33 3-2 YV Laurila (Ramstedt, Rinkinen)
54.50 4-2 SR Rinkinen (Ramstedt, Hakanpää)

Riku Salminen

Suosittelemme