Hyppää sisältöön

Silakkamarkkinat kansoittaa Aurajoen rannat

Perinteiset Turun Silakkamarkkinat alkavat torstaina. Nelipäiväinen tapahtuma kerää Aurajoen rannoille Teatterisillan ja Aurasillan välisille rannoille noin kaksisataa myyjää.

Turun Silakkamarkkinat vuonna 2010. Kuva: Devy Nagalingam / Yle

 Ammattikalastajia on tällä kertaa mukana 25. Heidän määränsä on ollut jonkin verran laskusuunnassa viime vuosina.

- Tällainen tämä trendi valitettavasti on. Silakkamarkkinoilla on kuitenkin suuri merkitys kalasta elinkeinonsa saaville ihmisille.  Iso osa syksyn myynnistä  tapahtuu markkinoilla. Kuhaa ja siikaa nousee tähän aikaan vuodesta. Norjalaista kassilohta syödään Suomessa  eniten, mutta kyllä asiakkaat ovat valmiita ostamaan myös jalostettuja kotimaisia kalatuotteita. Niitähän täällä on myynnissä paljon, sanoo Lounais-Suomen Kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Chris Karppinen.

Norjalaista kassilohta syödään Suomessa eniten, mutta kyllä asiakkaat ovat valmiita ostamaan myös jalostettuja kotimaisia kalatuotteita.

Chris Karppinen

Verkot pyynnissä

Markkinoiden aikana kalastetaan Aurajoessa päivittäin verkolla. Verkot koetaan päivittäin kello 10 niin pitkään, kun verkosta saadaan mittakelpoinen taimen.

- Arvaa suurin kala- kilpailussa kävi viime vuonna niin, että tulos jouduttiin arpomaan. Vaikka verkko koettiin neljänä päivänä, ei saalista saatu. Joessa on paljon vettä ja tapahtuma järjestetään sen verran myöhään, että lohikala ei enää nouse jokeen, kertoo Karppinen.

 Viime vuonna Silakkamarkkinat keräsi Aurajoen rannoille 91 tuhatta kävijää.

Suosittelemme sinulle