Hyppää sisältöön

Hiihtokausi alkaa Vuokatista - Kyllönen pääsee tuttuihin maastoihin

Hiihdon Suomen cupissa kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina Vuokatissa. Anne Kyllönen viihtyy hänelle tutuissa maastoissa.

Anne Kyllönen kuuluu Vuokatin hiihtojen suosikkeihin. (Arkistokuva) Kuva: Yle

Hiihtäjät aloittavat kauttaan. Tässä viikonvaihteessa kilpaillaan Suomen cupin laduilla Vuokatissa. Lauantaina kilpaillaan sprinteissä, sunnuntaina on vuorossa viestipäivä.

Anne Kyllönen pääsee hiihtämään tutuissa maastoissa. Taktiikan suunnittelu käy jouhevasti, kun radat ovat jo ennestään tuttuja.

Suomen hiihtomaajoukkue on parhaillaan korkeanpaikan leirillä Italiassa, mutta Kyllönen jäi kotimaahan. Miksi näin?

- Ramsaun leirin jälkeen tulin kipeäksi. Päätimme yhdessä päävalmentajan kanssa, että emme ota mitään riskejä. Tämä oli mielestäni järkevä ratkaisu, Kyllönen kommentoi.

Kyllönen lähtee alkavalla kaudella parantamaan viime talven parhaita tuloksiaan. Menneen talven huippuhetkiin kuului maailmancupin viides sija, nyt tavoitteena on nousta palkintokorokkeelle.

Viime kaudella hiihdin 52 kertaa kisaladuilla. Tänä talvena tarkoitukseni on vähentää määrää.

Anne Kyllönen

Tämän talven tärkein tapahtuma - Val di Fiemmen MM-kisat - odottavat kevättalvella. Taistelu naisten maajoukkueen edustuspaikoista on tiukkaa.

- Todella kovia naisia on tyrkyllä. Tiukkaa taistoa käydään erityisesti viestijoukkueen paikoista. Viestiin pääsee vain neljä hiihtäjää, Kyllönen muistutti.

- Viime kaudella hiihdin 52 kertaa kisaladuilla. Tänä talvena tarkoitukseni on vähentää kilpailujen määrää, Kyllönen kertoi.

Hiihdon Suomen cupin perinteisen hiihtotavan sprintit lauantaina TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 12.10. Sunnuntain viestilähetys klo 11.45.

Suosittelemme sinulle