Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Satelliittikuva kertoo tuhosta Myanmarissa

Ihmisoikeusjärjestön julkistamat kuvat näyttävät maan tasalle poltetun rohingya-väestön alueen. Monen uskotaan paenneen veneillä merelle, kertoo BBC.

Human Rights Watch -järjestön kautta levitetyssä satelliittikuvassa näkyy noin 14 hehtaarin kokoisella alueella tapahtunut asumusten ja veneiden tuho.
Human Rights Watch -järjestön kautta levitetyssä satelliittikuvassa näkyy noin 14 hehtaarin kokoisella alueella tapahtunut asumusten ja veneiden tuho. Kuva: Human Rights Watch
Tiina Länkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Myanmarin uskonnolliset kiistat vaativat hallituksen kiireellistä väliintuloa, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch. Amerikkalaisjärjestö on julkistanut satelliittikuvaa, jossa islaminuskoisen rohingya-kansan asuttama alue on poltettu ilmeisesti maan tasalle.

Alueella on ollut HRW:n mukaan yli 800 taloa ja asuntolaivaa. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan useat asukkaat ovat saattaneet paeta venein merelle.

Yhteenotot ovat buddhalaisten sekä rohingya-kansan välisiä. Rohingyat eivät muiden mielestä kuulu Myanmariin.

- Elleivät viranomaiset puutu myös väkivallan perimmäisiin syihin, se luultavasti vain yltyy, sanoo HRW:n Aasian-apulaisjohtaja Phil Robertson.

Viikon kuluessa levottomuuksissa on kuollut yli 60 ihmistä.

Suosittelemme