Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Rovaniemen valtuustoon yli tuplamäärä yrittäjiä

Rovaniemen uusien valtuutettujen joukossa on 16 yrittäjää, joka on yli tuplasti enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa.

Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Vuonna 2008 Rovaniemen suureen valtuustoon valittiin kuusi yrittäjää. Nyt pienennettyyn Rovaniemen valtuustoon valittiin  peräti16 yrittäjää, joka tarkoittaa 27 prosentin osuutta kaikista kaupungin uusista päättäjistä. Valtuustoon päässeistä yrittäjistä uusia ehdokkaita oli 13.

Rovaniemen Yrittäjien puheenjohtaja Esa Auer on tyytyväinen vaalien tulokseen.

- Meillä oli ensimmäisen kerran oma vaaliohjelma sekä ehdokkaita lähes kaikissa puolueissa. Tulos oli sen mukainen, Auer sanoo.

Yrittäjät Rovaniemen tulevassa valtuustossa:

Kokoomus (6 paikkaa): Matti Henttunen, Juhani Juuruspolvi, Taina Torvela, Antti Hietakangas, Mika Kansanniva ja Heikki Poranen

Perussuomalaiset (6 paikkaa): Matti Torvinen, Juha-Pekka Mikkola, Timo Tolonen, Jarmo Juntunen, Jouko Lampela ja Liisa Helin.

Keskusta (3 paikkaa): Ari Karvo, Maarit Simoska ja Hannu Ovaskainen

Vasemmistoliitto (1 paikka): Eini Marja Tennilä

KORJAUS: Alkuperäistä uutista on korjattu. Siihen oli saatu tiedot Rovaniemen Kehitys Oy:n kautta Rovaniemen Yrittäjät ry:ltä, joka oli käyttänyt lähteenä jäsenrekisteriään ja sellaisia valtuutettuja, jotka olivat laittaneet omaksi tittelikseen  selkästi ”yrittäjä” omaan ehdokasilmoitukseensa. Saamamme lukijapalautteen ansiosta lisäsimme kolme perussuomalaisten valtuutettua listaan: Jarmo Juntunen, Jouko Lampela ja Liisa Helin.

Suosittelemme