Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Jyväskylän maistraatti on Suomen paras kesätyönantaja

Sisä-Suomen maistraatin Jyväskylän yksikkö palkittiin Suomen parhaana kesätyönantajana. Erityisesti se sai kiitosta kannustavasta ilmapiiristä ja hyvästä esimiestyöstä.

Maistraatin kyltti.
Kuva: Marika Paaso / Yle
Marika Paaso
Avaa Yle-sovelluksessa

Sisä-Suomen maistraatin Jyväskylän yksikkö on valittu vuoden 2012 Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi. Voittajan valitsi Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVAn raati, jonka puheenjohtajana toimi työministeri Lauri Ihalainen.

Kiitosta sukupolvien välisestä yhteistyöstä

Raati painotti valinnassaan esimiestyön laatua. Raadin mielestä Sisä-Suomen maistraatti erottui edukseen erityisesti siinä, että se on järjestelmällisesti kehittänyt toimintaansa työnantajana ja vahvistanut sukupolvien välistä yhteistyötä työpaikalla.

- Työnantajien kannattaa hyödyntää eri-ikäisten vuorovaikutusta ja varmistaa osaamisen ja kokemuksen siirtyminen uusille sukupolville. Sisä-Suomen maistraatissa on oivallettu, että julkinen sektori voi kilpailla osaajista ja tulevaisuuden työntekijöistä nimenomaan olemalla hyvä työnantaja, korostaa palkinnon luovuttanut työministeri Ihanalainen.

AOVAn puheenjohtaja Ted Apter kiittää Sisä-Suomen maistraattia kannustavasta ilmapiiristä ja hyvästä esimiestyöstä.

- Sukupolvien välinen yhdenvertaisuus ja yhteistyö ovat Jyväskylän yksikössä toiminnan lähtökohtia. Nuoria työntekijöitä kunnioitetaan ja heille annetaan mahdollisuus ammatti-identiteetin kehittämiseen, Apter sanoo.

Julkinen sektorikin voi olla vetovoimainen työnantaja

AOVA haluaa palkinnollaan muistuttaa, että julkinen sektori on houkutteleva työnantaja korkeasti koulutetuille nuorille.

- Kuntien ja valtion on kiinnitettävä huomiotaan vetovoimaansa työnantajina, koska kilpailu osaajista on kovaa. Työmarkkinoille tulee vuosittain noin 10 000 työntekijää vähemmän kuin mitä eläkkeelle siirtyy, Apter huomauttaa.

Palkinnon vastaanottanut Sisä-Suomen maistraatin päällikkö Auli Peltoniemi on otettu ja iloinen huomionosoituksesta.

- Tavoitteenamme on näyttää nuorille, miten mielekästä ja palkitsevaa työskentely valtion paikallishallinnossa voi parhaimmillaan olla, Peltoniemi kertoo. 

Suomen paras kesätyönantaja -palkinto jaettiin nyt viidettä kertaa. Voittaja valittiin korkeakouluopiskelijoilta saatujen 56 ehdotuksen joukosta.

Suosittelemme sinulle