Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Avokadopasta - niin hyvää että melkein itkuun purskahtaa

Internetissä kulovalkean lailla leviävä pastaresepti on saanut ruokakirjailijan vaimon melkein itkemään ja suomalaiset ostamaan kaupat tyhjiksi aineksista. Resepti on kuitenkin yksinkertainen.

Moni on ehkä jo törmännyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean lailla levinneeseen ilmiöön, avokadopastareseptiin. Joistain kaupoista on jo jonkun aikaa ollut vaikea löytää avokadoja tai pecorino-juustoa. Tapasimme pariskunnan ilmiön takaa, Hanna ja Alexander Gullichsenin. Kuva: Yle
Jenni Frilander,
Marja Sannikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Alexander ja Hanna Gullichsenin tänä syksynä ilmestyneestä Safkaa-kirjasta löytyvä avokadopastan resepti on saanut suomalaiset villiintymään. Ruokakirjailijoiden pastareseptiä on jaettu sosiaalisessa mediassa ja pastaa kokattu niin paljon, että paikoin reseptin ainekset ovat loppuneet kaupoista.

- Se on maku, joka koukuttaa. Se on varmasti yksi syy miksi se on suosittu, Alexander Gullichsen sanoo.

Avokadopasta on myös todella helppotekoinen. Gullichsenin mukaan resepti on vähän kuin pestokastikkeen ja guacamolen sekoitus.

- Se on kylmä kastike, johon vain pilkotaan aineet, keitetään pasta al dente, sekoitetaan se kastikkeeseen, lisätään vähän keitinvettä ja suolaa. Voi laittaa vähän juustoa päälle, ja se on siinä, hän sanoo.

Saa naisen kyyneliin

Ennen kuin avokadopastasta tuli nettihitti ja ruokailmiö, Alexander Gullichsen tarjosi sitä tulevalle vaimolleen Hannalle.

- Se oli niin hyvää, että meinasin purskahtaa itkuun. Se oli niin mieleenpainuva makuelämys, Hanna Gullichsen kertoo.

Myös ystävät, joille Gullichsenit ovat avokadopastaa tarjonneet, ovat yleensä aina pyytäneet pastan reseptin.

- Mutta on tämä suosio toki yllätys, eihän tällaista voi odottaa ja ennakoida, Hanna sanoo.

Realistisilla kuvilla varustettu kirja

Kuuluisaksi noussut resepti on peräisin Safkaa-ruokakirjasta, joka on Alexanderin äidille omistettu. Lindströminphvit ja haukimurekepihvit ovat Alexanderin omat suosikit kirjan resepteistä.

Reseptien kuvituksia ei ole stailattu, vaan annokset ovat aitoja kotona tehtyjä annoksia, jotka on kuvaamsieen jälkeen pistelty parempiin suihin.

Se oli niin hyvää, että meinasin purskahtaa itkuun.

- Halusin pyrkiä rehellisyyteen, että kun teet ruoan kotona, niin sen tulisi näyttää siltä miltä se näyttää kuvassa. Itse olen tehnyt paljon reseptejä, jotka ei näytä siltä. Ja sitten tulee suru, Hanna sanoo.

Suosittelemme