Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Lukolla kana kynittävänään perjantain hegemoniamittelössä

Ässät lähtee marraskuun maajoukkuetauolle jo illalla. Isomäellä pelataan kauden toinen Satakunnan derby.

Joel Armia.
Joel Armia mätti tehot 2+1 kauden ensimmäisessä Lukko-mittelössä. Kuva: Tomi Hänninen
Ilkka Palomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Ässät ja Lukko iskevät yhteen jääkiekon SM-liigassa perjantai-iltana. Kauden toinen Satakunnan paikallisottelu on Ässille viimeinen kamppailu ennen marraskuun maajoukkuetaukoa. Lukko isännöi vielä lauantaina ottelua Jokereita vastaan.

Lukolla riittää revanssihenkeä illan kamppailuun, sillä Ässät oli tyly vieras Raumalla kauden toistaiseksi ainoassa paikallisväännössä. Tehot 2+1 kasannut Joel Armia johti Ässät 3-0-vierasvoittoon sarjan avauskierroksella perjantaina 14. syyskuuta.

Molemmilla joukkueilla on alla kaksi perättäistä tappiota. SM-liigassa 11:ntenä oleva Lukko taipui tiistaina kotonaan Tapparalle nöyryyttävin 0-5-lukemin. Myös kaksi edellistä vierasottelua - Bluesin ja Kärppien vieraana - ovat päättyneet raumalaisten tappioihin.

Ässät on hävinnyt viikko sitten lauantaina kotonaan KalPalle ja keskiviikkona Bluesin vieraana. Koko kauden vaivannut ailahtelevaisuus näkyi taas Blues-ottelussa, jossa toisen erän hyvää jaksoa lukuun ottamatta Ässät sortui jäähyihin ja helppoihin virheisiin.

Isomäellä näyttäytyy myös Suomeen rantautuneiden NHL-pelaajien kärkikaarti. Ässien Jesse Joensuu on ollut tehokkain työsulkupelaaja tehoillaan 11+9=20. Lukon tanskalaistriosta Mikkel Bödker on kasannut tehot 7+4=11, Frans Nielsen 0+9=9. Philip Larsen (2+4=6) ei ole Lukon kokoonpanossa.

Suosittelemme