Hyppää sisältöön

Heinolan virkamiesjohto ilmaisi huolensa kaupunginjohtajan työtavoista

Iso joukko kaupungin virkamiehiä on lähettänyt julkisuuteen kaupunginhallitukselle osoitetun huolenilmauksen väliaikaisen kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran tavasta toimia johtajana. Ylilääkäri kuvaa tilannetta ajojahdiksi.

Tita Rinnevaara
Tanja Perkkiö

Heinolan kaupungin työntekijät ovat huolissaan kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran tavasta johtaa kaupunkia.

Iso joukko kaupungin virkamiehiä on lähettänyt kaupunginhallitukselle osoitetun huolenilmauksen väliaikaisen kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran kyvyistä toimia johtajana.

Huolenilmauksen mukaan kaupunginjohtajan toiminta murentaa kaupungissa tapahtuvan yhteistyön sekä luo epäsopua henkilöstön keskuuteen. Kirjelmässä syytetään, että va. kaupunginjohtaja välttelee vastuuta ja vähättelee organisaatiossa olevaa asiantuntemusta ja osaamista.

Kirjeen on allekirjoittanut muun muassa usea kaupungin johtava virkamies sekä moni muu kaupungin henkilökuntaan kuuluva.

Me allekirjoittaneet koemme, että va. kaupunginjohtaja välttelee vastuuta ja vähättelee organisaatiossa olevaa asiantuntemusta ja osaamista.

Heinolan virkamiesten huolenilmaus

Johtava ylilääkäri Jaakko Larjo sanoo, että kyseessä ei ole mikään ns. muutosvastarinta, vaan Rinnevaaran otteiden vuoksi henkilökunta voi huonosti.

- Työrauha on mennyt. Olen saanut työterveyden kautta akuuttia tietoja sairastumisista ja täällä ovat psykologit selvittäneet ongelmia. Aikaisempien kaupunginjohtajien aikana ei tällaista ole ilmennyt. Oma arvioni on, että kyse on ns. henkilökemioiden yhteensopimattomuudesta. Olen ennenkaikkea huolissani työntekijöiden terveydestä, johtava ylilääkäri korostaa.

Larjo kuvaa tilannetta ajojahdiksi, joka alkoi heti kun uusi kaupunginjohtaja aloitti työnsä.

Suosittelemme sinulle