Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Työväen Urheiluliiton tarve jakaa mielipiteitä

Urheilulehden toimittaja Jari Kupilan artikkeli kyseenalaistaa Suomen Työväen Urheiluliiton tarpeen. TUL:n Saimaan piirin toiminnanjohtaja Kalevi Viskari ei allekirjoita väitettä lainkaan. Viskarin mukaan aate on edelleen olemassa, se on vain muuttunut.

KTP:n vitriini suomalaisen koripallon historiaa esittelevässä näyttelyssä Kotkassa
Kuva: YLE / Raine Martikainen
Anne Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Urheilulehden toimittaja Jari Kupilan artikkeli kyseenalaistaa Suomen Työväen Urheiluliiton tarpeen. Kupila ihmettelee artikkelissaan, miksei TUL ole osana Suomen Urheiluliittoa. Suomen Työväen Urheiluliiton Saimaan piirin toiminnanjohtaja Kalevi Viskari ei pidä TUL:n henkilöstömäärää resurssihukkana.

- Se ei ole meillä ongelma. Meillä on pieni henkilöstö ja teemme sen avulla paljon työtä. Enemmän henkilöstöä on esimerkiksi SLU:ssa (Suomen Liikunta ja Urheilu).

Urheilulehden artikkeli kertoo myös, että TUL:n valtionapu on tasoa 1,6 miljoonaa euroa vuodessa.

- TUL liikuttaa nuoria ja lapsia sekä veteraaniväkeä, se on meidän tehtävämme. Tämän lisäksi osaamme järjestää hyviä tapahtumia, perustelee Viskari.

Aate on muuttunut

Raja-aidat Työväen Urheiluliiton seurojen sekä muiden seurojen välillä ovat hälventyneet kosolti verrattuna 70-lukuun. TUL:in aate on nykyään TUL:n Saimaan piirin toiminnanjohtaja Kalevi Viskarin mukaan pitää huolta lasten ja nuorten liikkumisesta.

- Tulevaisuutemme näyttää hyvältä. Seuramäärä on hiukan pudonnut, mutta nuoria tulee jatkuvasti lisää.

Vielä 70-luvulla Suomen Työväen Urheiluliitto miellettiin selvästi vasemmistotaustaisten urheiluseurojen keskusjärjestöksi. Uusilla nuorilla urheilijoilla ei samaa aatetta enää Viskarin mukaan ole, vaan he tulevat mukaan hyvin järjestettyyn toimintaan.

- Yleisesti voi sanoa, että urheilujohtajat ovat Suomessa oikealta. Tämän lisäksi urheilujohtajat ovat pääosin miehiä, meillä TUL:issa puheenjohtajana on nainen, lataa Kalevi Viskari.

Suosittelemme sinulle