Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Kokoomusnuorten vpj: Lapsilisät poistettava - "järjenvastaista tukea heikomman aineksen lisääntymistä"

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubakin kirjoitus on herättänyt kritikkiä internetissä. Hän esitti avoimessa Facebook-keskustelussa lapsilisien poistamista jyrkin sanankääntein.

Kuva Facebook-sivulta.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak haluaa, että lapsilisät poistettaisiin. Schubakin mukaan lapsilisät ovat tulonsiirtoa hyväosaisilta vanhemmilta heille, jotka hankkivat lapsia saadakseen rahaa.

Schubak kirjoittaa Facebookissa, että on "järjenvastaista tukea heikomman aineksen lisääntymistä". Hän esitti näkemyksensä Facebook-keskustelussa, toisen eduskunta-avustajan kaikkien luettavissa olevalla sivulla.

A-Studion Streamin haastattelussa Schubak pysyy kannassaan. Hän esittää, että jos vakavaraisilta vanhemmilta viedään pois rahaa, he tekevät vähemmän lapsia.

- Näen, että lapsilisä on tulonsiirto sellaisilta vanhemmilta, joilla on hyvät edellytykset kasvattaa lapsia, sellaisille vanhemmille, joilla ei ole.

Schubakin mukaan pahimmassa tapauksessa jotkut hankkivat lapsia siksi, että he saisivat rahaa. Hän mainitsee, että toiset lapset syntyvät valmiiksi huume- tai alkoholiriippuvaisina. Hänen mielestään on moraalitonta, että yhteiskunnan taholta lisätään syrjäytymistä ja ongelmatapauksia.

- Lähtökohta on se, että jos hankkii lapsia, heitä pitää pystyä elättämään, Schubak perustelee kantaansa.

Schubak selitti myöhemmin "vähän harkitsemattomaksi" kutsumaansa kommenttia omalla Facebook-päivityksessä, joka on myös julkaistu kokoomusnuorten Facebook-profilissa.

Suosittelemme