Hyppää sisältöön

Tangokuningas selätti ramppikuumeen beetasalpaajilla

Pekka Mikkolan elämä heitti kuperkeikkaa viime kesänä, kun miehen päähän laskettiin tangokuninkaan kruunu. Tie kuninkaalliseksi ei kulkenut helpointa reittiä.

Kuva: Hanne Kinnunen / Yle
Tuomas Hirvonen,
Kati Jurkko

Hallitsevan tangokuninkaan Pekka Mikkolan ura ponnahti uusiin ulottuvuuksiin viime talvena Oulun koelaulutilaisuudesta. Oli pienestä kiinni, että 25-vuotias oululainen olisi jättänyt Tangomarkkinat tyystin väliin.

- Olin vielä pari päivää ennen esikarsintoja niin karmeassa flunssassa, etten edes olisi pystynyt laulamaan.

Mikkola oli pitkän koelauluopäivän viimeinen esiintyjä. Päivä oli hermoja raastava. Biisivalintakin meni miehen itsensä mukaan pieleen. Nykysäännöillä esikarsinnassa ei ole pakko esittää tangoa, joten Mikkola valitsi laulukseen Juha Tapion Ohikiitävää.

- Kappaleessa on taukoja, jotka tuntuvat hölmöiltä ilman taustamusiikkia

Henkinen kantti koetuksella

Kilpailutilanne aiheuttaa ainakin minulle kovia paineita. Jännitin erityisesti laulujen sanojen muistamista.

Pekka Mikkola

Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalin lähestyessä Pekka Mikkola alkoi toden teolla uskoa voiton mahdollisuuksiinsa.

- Eihän sinne kakkossijaa lähdetty hakemaan.

Finaalissa on jäljellä nippu äärimmäisen taitavia laulajia, ja erot kilpailijoiden kesken ovat pieniä. Kovassa paineessa ratkaisee henkinen kantti.

- Kilpailutilanne aiheuttaa ainakin minulle kovia paineita. Jännitin erityisesti laulujen sanojen muistamista. Nyt varmaan voin tunnustaa, että käytin finaalissa jännitykseen beetasalpaajia. Ja ne auttoivat.

Elämää myös kuningasvuoden jälkeen

Tangokuninkaan elämä on ollut voiton jälkeen kovaa haipakkaa. Taskussa on uunituore levy "Pirstaloitu onni" ja marraskuussa Mikkola on muiden keikkojen ohella ollut mukana Sinitaivas-kiertueella.

- Sinitaivaskiertueella on ollut hienoa työskennellä upeiden artistien kanssa. Hommia on painettu mukava pilke silmäkulmassa, Mikkola sanoo.

Tangojen ohella Mikkola pitää hitaista tahdeista.

- Toki koko levyllinen ei voi olla slovareita. Olisihan se aika tylsää.

Tangokuninkuuden tuoma julkisuushyöty katoaa väistämättä ajan mittaan. Nyt on artistista itsestään kiinni, saavuttaako kestosuosikin aseman Suomen musiikkikartalla.

- Nyt pitää alkaa jo hiljalleen kasata bändiä tangokuningasvuoden jälkeisiä aikoja ajatellen. Ja toivottavasti saisin radiosoittoon uudelta levyltä paljon biisejä, Mikkola tuumaa.

Suosittelemme sinulle