Hyppää sisältöön

Kokoomusnuorten Saul Schubak eroaa

Schubak sanoo eroavansa, koska kantaa poliittisen vastuun sanomisistaan ja tekemisistään. Hän kritisoi viime viikolla Facebookissa Suomen lapsilisiä, koska hänen mielestään niillä tuetaan "heikomman aineksen lisääntymistä".

Saul Schubak
Saul Schubak Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Annette Blencowe

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak eroaa tehtävästään välittömästi. Schubak ilmoitti erostaan tiedotteella tänään perjantaina.

Schubak sanoo eroavansa, koska kantaa poliittisen vastuun sanomisistaan ja tekemisistään. Hän kiistää tehneensä mitään laitonta. Hän korostaa, ettei ole pakotettu eroamaan ja sanoo saaneensa laajaa tukea ja kannustusta kokoomusnuorilta ja muilta suomalaisilta.

- En eroa myöskään siksi, etten kestäisi fyysisesti tai psyykkisesti käytyä keskustelua. Enkä etenkään eroa sen takia, että jotkut Juudakset, joita luulin ystävikseni, muutamasta hopearahasta, ovat ristiinnaulinneet minut...Eroan koska kannan poliittisen vastuun sanomisistani ja tekemisistäni, Schubak tilittää.

Schubak kirjoitti viime perjantaina julkiselle Facebook-sivulle, että lapsilisät pitäisi hänen mielestään poistaa.

- On järjenvastaista, että tuemme heikoimman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta, Schubak muotoili Facebookissa.

Kommentti sai aikaan valtavan kohun. Muun muassa kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Häkkänen tuomitsi Schubakin puheet. Myös kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen sanoutui irti kommenteista ja sanoi pitävänsä Schubakin puheita järkyttävinä.

Schubak pyytää tänään perjantaina lähettämässään tiedotteessa anteeksi sanavalintojaan ja vakuuttaa, ettei hänen tarkoituksensa ollut loukata ketään.

- Tämä ns. Schubak-gate on lähtenyt täysin lapasesta: motiivejani ”tongitaan” ja mitä villeimpiä spekulaatioita käydään todellisista tarkoitusperistäni ja ideologiastani, Schubak kirjoittaa.

Hänen mukaansa koko keskustelu on kuitenkin ollut paikallaan, jos edes yksi lapsi tai nuori jatkossa säästyy syrjäytymiseltä ja huonoilta kotioloilta.

Suosittelemme sinulle