Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Vaasan kaupunginvaltuusto Joakim Strandin komentoon

Vastavalitun Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi nousee RKP:n Joakim Strand. Valtuustosalin kalusteet joutuivat vaihtoon, kun Vähäkyrön kanssa tehdyn kuntaliitoksen jälkeen valtuuston paikkamäärä nousi kuuteenkymmeneen seitsemään.

Joakim Strand
Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand Kuva: Mirva Korpela/Yle
Tuomo Rintamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Tulevan valtuustokauden yhdeksi tärkeimmistä kysymyksistä Strand näkee yhteistyön alueen kuntien kesken. Myös Seinäjoen kanssa yhteistyötä tulee lisätä. Lisäksi alueen vetovoimatekijöiden on oltava kunnossa.

- Toivon, että myös valtuustosalin ulkopuolella ollaan aktiivisia ja osallistutaan keskusteluun. Haluan myös, että valtuutetut aidosti ja rohkeasti toisivat esiin uusia konsepteja, isoja visioita ja strategioita.  Myös suhteessa naapurikuntiin toivoisin henkilökohtaisella tasolla luottamuksen rakentamista, Strand sanoo.

Kuntaliitokset asialistalla tärkeät

Kuntavaalien tärkeys on myös aloittavan puheenjohtajan tiedossa. Strand näkee hallituksen ajaman kuntarakenneuudistuksen hyvänä lähtökohtana kehittää aluetta.

- Mielestäni ensisijaisen tärkeää on, että saamme alueen kunnat jossain vaiheessa yhteen. Jo ennen sitä toivoisin, että puhallamme strategisissa kysymyksissä yhteen hiileen. Mustasaarelaisille on tilaa Vaasan valtuustosalissa. Hallituksen linjaamien työssäkäyntialueiden mukaisesti tilaa löytyy myös ainakin laihialaisille, kornäsilaisille, maalahtelaisille ja vöyriläisille, Strand jatkaa.

Uumajan kanssa yhteistyössä

Merenkurkun laivaliikenteen tulevaisuuden varmistuttua, Strand kääntää katseensa yhteistyön merkiksi Uumajan suuntaan. Alueen potentaalia tuleekin hyödyntää.

- Nyt kun saamme Uumajan kanssa taas yhteyden kuntoon, niin toivoisin sen lisäävän seutujen yhteistyötä. Sillä alueella on 150 000 ihmistä, joista opiskelijoitakin 36 000. Valtava potentiaali 70 kilometriä länteen, siinä on yksi tärkeä juttu myös, Strand sanoo.

- Muille terveisiä, että Vaasassa ruvetaan nyt kirjoittamaan uutta historiaa, Joakim Strand päättää.

Suosittelemme