Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

HPK:lle ei löydy pysäyttäjää - "Hyvä vieraspiste Lukolle"

HPK venytti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun Lukko kaatui Hämeenlinnassa numeroin 3-2. Kerho on voittanut yhdeksästä yli normaalipeliajan venyneestä ottelusta peräti kahdeksan tällä kaudella.

Antti Miettinen teki avauspelissään heti voittomaalin.
Kuva: Yle
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Avauserään saatiin vain kaksi tilastomerkintää, kun vierasjoukkue istui 2 pientä rangaistusta. Kotijoukkueen ylivoimapeli ei tuonut tulosta ja kun raumalaisetkaan eivät maalinteossa onnistuneet, lähdettiin hienokseltaan HPK:n hallinnoiman avauserän jälkeen erätauolle tasalukemissa 0-0.

- Odotin intensiivisempää peliä tauon jälkeen. Kun vastakkain on kaksi tasavahvaa joukkuetta, mitkä puolustavat erittäin hyvin, ei maalipaikkoja kauheasti tule, sanoi HPK:n Ari-Pekka Selin.

Toisessakin erässä kotijoukkue oli kuskin paikalla, mutta maalinteon aloitti Lukko. Vastahyökkäyksen päätteeksi Philip Larsen vei vieraat johtoon, erän jälkipuoliskolla. Maali sytytti isännät ja kahden minuutin kuluttua raumalaismaalista, Tuomas Vänttinen tälläsi Teemu Rautiaisen namusyötöstä ottelun tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana.

Lukon paras jakso toisen erän johtomaaliin asti

Vieraiden pelaaminen sekosi maalista ja kun joukkue joutui vielä alivoimalle, niin HPK:n Aleksi Laakso vei erän päätösminuutilla isännät 2-1 erätaukojohtoon.

- Tauon jälkeinen peli on aina arvoitus. Tiesimme HPK:n hyvän vireen ja uusi pelaajakin tuo aina nostetta joukkueeseen. Meidän paras jakso oli toisen erän johtomaaliin asti, mutta sitten mentiin vanhanaikaiseen ja HPK hallitsi erän loppua tekemällä kaksi maalia, totesi Lukon Risto Dufva.

Päätöserässä ottelun juoni pysyi samana, HPK vei, ja Lukko taisteli mukana. Raumalaisten NHL-avut osoittivat kuitenkin vaarallisuutensa värkkäämällä tasoituksen erän puolivälin jälkeen. Hyökkäyssinisellä HPK:n puolustajan maila katkesi, ja tanskalaiset kiirehtivät maalintekoon. Maalintekijänä Mikkel Bödker ja syöttäjänä Frans Nielsen.

Ratkaisu lähti Miettisen lavasta

Jatkoaikaa pelattiin liki koko ajan raumalaisten päädyssä, mutta voittomaalia isännät eivät pystyneet tekemään. Lopulta voittomaalikilpailun ja voiton maalein 3-2 kuittasi itselleen HPK. Voittomaali oli Antti Miettisen käsialaa.

- Kaksi kertaa hörpättiin liian syvään ja Lukko rankaisi molemmista. Jouduimme kierrättämään laituria, mikä vähän sekoitti sapluunaa. Pääsääntöisesti pelattiin ehjä peli ja jälleen samat miehet ratkoivat voiton meille, analysoi Selin.

- Päätöserässä oltiin sitkeitä ja vähän onnekkaastikin tasoitettiin. Rankkareissa HPK oli parempi, mutta hyvä vieraspiste meille, päätti Dufva.

Ari-Pekka Selin oli luonnollisesti tyytyväinen voittomaalin tehneen Antti Miettisen peliin.

- Kun edellisestä pelistä on yli puoli vuotta, esitys oli hyvä. Kiekkovarmuus on korkeaa luokkaa. Se erottuu perusliigapelaajista. Syöttäminen, kiekonpito ja laukaus on vaarallinen, kuten tuon tason pelaajalla pitääkin olla.

Ari Lahti, Hämeenlinna

Suosittelemme