Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Uusi jäähalli sulattaisi jään Helsingin vanhasta hallista

Mikäli Helsinkiin rakennetaan uusi kiekkopyhättö, nykyinen Helsingin IFK:n halli jää ilman jäätä. Jäähallin isännän mukaan pelkkä harrastajakäyttö ei riitä kattamaan jäänpidosta aiheutuvia kuluja.

Nordenskiöldinkatu Helsingin Jäähalli Jokerit HIFK puolivälieräsarja 1. ottelu SM-liiga 220312
Kuva: Tomi Hänninen
Marika Ahonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin IFK:n suunnittelema Helsinki Garden -areena sulattaisi jään Helsingin vanhassa jäähallissa.

Jääkenttäsäätiön toimitusjohtajan ja jäähallin isännän Harry Bogomolofin mukaan pelkkä harrastajakäyttö ei riitä kattamaan jäänpidosta aiheutuvia kuluja.

- Kyllä me pitäisimme jäätä jään takia. Täällä on runsaat 8 000 katsojapaikkaa, joita ei siihen tilanteeseen kauheesti tarvita niin ei tämä ole enää jäänpidon paikka. Niin paljoa emme pysty harrastustoimintaa lisäämään, että se kannattaisi.

Bogomoloff laskeskelee, että Helsingissä on tällä hetkellä parikymmentä katettua jäähallirataa. Hänen mukaansa se riittää varsin hyvin muuten paitsi arkisin kello 18 ja 22:n välisenä aikana.

- Silloin kysyntää on varmasti 50 prosentille lisää, mutta ne olisivat tyhjillään sitten viikonloppuisin ja päivisin. Ja jos ei ole kysyntää niin ei ole maksajia ja jos ei ole maksajia ei ole halleja, että tämä on aika simppeli yhtälö.

Vanha halli on taipunut moneen

IFK julkisti alkuviikosta suunnitelman rakentaa uusi jäähalli ja sen yhteyteen kylpylähotelli ja kauppakeskus. Ehdotus on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Muun muassa Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on toppuutellut suunnitelmia, sillä tontti on kaupungin omistama eikä siinä ole edes tarvittavaa kaavaa.

Helsingin vanha jäähalli on rakennettu 60-luvun puolivälissä. Hallissa on korjattu vuosien aikana niin katto, jäähdytysputket, seinät kuin katsomotkin.

Kaupunkikin myöntää, että uusi halli Helsinkiin lähivuosina tarvitaan, mutta sitä mihin halli tulee ei vielä osata sanoa.

Isäntä kiittää johtamaansa hallia monipuolisuudesta, johon se on kuluneiden vuosikymmenten aikana taipunut.

- Täällä on ollut Pavarottia ja Kiri Te Kanawaa, Tina Turneria ja Frank Sinatraa. Tämä on ollut Suomen ensimmäinen monitoimihalli ennen kuin sellaista termiä edes tunnettiin. Kaikenlaisilla virityksillä on järjestetty konsertteja ja muuta, että kyllä tämä on ollut yllättävän notkea siihen nähden miten halli on suunniteltu. Luulen, että he suunnittelivat vain jäähallia, Bogomoloff summaa.

Suosittelemme