Hyppää sisältöön

Elvis Presleyn räätäli Bernard Lansky kuoli

Elvis Presleyn tyyliin paljon vaikuttanut räätäli Bernard Lansky on kuollut 85-vuotiaana Memphisissä.

Teemu Juhola

Rocklaulaja Elvis Presleyn räätälinä toiminut Bernard Lansky on kuollut 85-vuotiaana. Lansky oli keskeisesti mukana luomassa Elviksen tyyliä 1950-luvulla. Memphisiläinen räätäli auttoi Elvistä löytämään tyylinsä, jonka olennaisia piirteitä olivat näyttävät vaateet ja tyylikkäät kengät.

Bernard Lansky perusti veljensä kanssa räätälinliikkeen Memphisiin vuonna 1946. Aluksi liikkeessä myytiin armeijan ylijäämätavaraa, mutta myöhemmin veljekset keskittyivät miesten muotivaatteisiin. Lanskyn ja Elviksen yhteistyö alkoi, kun Lansky alkoi toimittaa laulajalle muun muassa vaaleanpunaisia ja mustia paitoja.

Lanskyn lapsenlapsi Julie Lansky toteaa uutistoimisto AP:lle, että hänen isoisänsä vaatetutti yhtä tyyliltään maailman kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista viihdyttäjistä. Bernard Lansky tiesi, että artistin on näytettävä erilaiselta, lapsenlapsi huomauttaa.

Elvis pysyi Lanskyn liikkeen asiakkaana elämänsä loppuun saakka, vaikka hänen tyylinsä muuttuikin huomattavasti uran myöhemmissä vaiheissa. Elvis Presley kuoli Memphisissä vuonna 1977. Bernard Lansky myös valitsi puvun, jossa Elvis Presley haudattiin. Räätälin kerrotaankin sanoneen ylpeänä, että teki sekä Elviksen ensimmäisen että viimeisen puvun.  

Suosittelemme sinulle