Hyppää sisältöön

Tuula Pesonen sai yllätyskutsun linnanjuhliin

Presidentti Sauli Niinistön vierailu Juvan Koikkalan kylässä viime kesänä poiki presidentiltä yllättävän kutsun itsenäisyyspäivän viettoon.

Kuva: Koikkalan kyläyhdistys
Riina Kasurinen

Juvan Koikkalan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Pesonen sai torstaina yllättävää postia: tavallisen postin seasta löytyi presidentti Sauli Niinistön lähettämä kutsu linnanjuhliin.

- Onhan tämä tosi upea asia. Otan tämän kiitoksena koko kylätoiminnalle ja meidän aktiiviselle porukalle, Pesonen sanoo.

- Oli tosi yllättävää kun presidenttipari tuli viime kesänä Kesätorille vierailulle. Meillä oli siitä vähän vihiä, mutta meni ihan viime hetkille kuitenkin tieto siitä, että he tosiaan tulevat. He tykkäsivät olla meidän torilla, ja jäimme varmasti mieleen. Tunnelma oli lämmin ja rento, ja me olimme aitoja itsejämme, kun ei keretty kauheasti tapaamista jännittämäänkään, Pesonen kertoo kutsun taustoista.

Presidentti Niinistö oli tapaamisesta samaa mieltä.

- Aivan ihana paikka. Siellä oli aistittavissa, että olipa sisältörikasta elämää kylä kehittänyt itselleen, Niinistö kehui kesällä Koikkalaa.

Juhlavaatteita Pesosella ei vielä ole ennätettyä hankkia, mutta mietinnässä asia jo on ollut.

- Ei todellakaan ole mitään vielä valmiina, minulla ei ole hameita ollenkaan. Nyt pitää löytää sellainen mekko ja kengät, että niissä jaksaa sen viisi tuntia olla. Ja isännälle on hankittava frakki ja elukoille lomittaja. Lapset otetaan Helsinkiin mukaan, Pesonen kertoo.

Suosittelemme sinulle