Hyppää sisältöön

Perussuomalaiset naiset ärsyyntyivät miesten ylivallasta - avuksi halutaan kiintiöitä

Osa perussuomalaisista naisvaltuutetuista on näreissään miesten ylivallasta puolueen edustuspaikoilla. Naisvaltuutettujen mielestä esimerkiksi Pohjois-Karjalan piirihallituksen paikkajako vahvistaa puolueen "ukkoutunutta kuvaa".

Kuva: Yle

Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piiri valitsi viikonloppuna pitämässään kokouksessa tulevan hallituksensa. 18:sta hallituspaikasta kolme meni puolueen naisedustajille.

Luku vastaa suhteellisesti perussuomalaisten naisten Pohjois-Karjalassa saamia valtuustopaikkoja, mutta osa valtuutetuista pitää sitä liian pienenä tasa-arvon nimissä.

Naisten pienestä edustuksesta ärsyyntyi tuoreeltaan muun muassa liperiläisvaltuutettu Piritta Kärki, joka valittiin piirihallituksen varajäseneksi. Hänen mielestään naisten osuus hallituksessa pitäisi määrittää tulevaisuudessa suosituksella.

Jos ei esitetä, niin ei me väkisin voida heitä (naisia) siihen paikkaan laittaa.

Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Eero Bogdanoff

- Minusta olisi hyvä, että siellä olisi naisia vähintään kolmasosa, tasapuolisuuden nimissä. Toimintakulttuuria pitäisi muuttaa ja mukaan pitäisi saada myös nuoria ja naisia, Kärki perustelee.

Naisten määrän kasvattamista hallituksessa kannattaa myös Perussuomalaisten naisten Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Mirva Hyttinen. Hänen mielestään hallitukseen voisi ottaa käyttöön naiskiintiöt.

- Tottakai kannatan (naiskiintiöitä), mutta realiteetit pitäisi ottaa sitten mukaan. Naisia pitäisi saada mukaan toimintaankin, Hyttinen sanoo.

Piirin tuore puheenjohtaja Eero Bogdanoff suhtautuu naiskiintiöihin ja suosituksiin ensikuulemalta epäilevästi. Bogdanoffin mielestä naisten vähäinen määrä piirin hallituksessa johtuu siitä, ettei puolueen paikallisosastoilta tullut enempää esityksiä naisten nimeämiseksi.

- Jos ei esitetä, niin ei me väkisin voida heitä (naisia) siihen paikkaan laittaa. Kysyin vielä eräältä naiselta tulisiko hän piirihallitukseen mukaan, mutta hän kieltäytyi, koska hänellä on perhe- ja työesteitä. Sanoin, että ei niitä kokouksia niin paljon ole, mutta en saanut häntä tulemaan mukaan. Kyllä meidän pitäisi tulla kokouksiin mukaan ja esittää niitä naisia. Eihän sitä demokratiassa voida muuten toimia, Bogdanoff muistuttaa.

Suosittelemme sinulle