Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Ammattikorkea aukoo ovia Kiinassa

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu on solminut merkittäviä yhteistyösopimuksia Shanghaissa, Kiinassa. Kumppaneita Kiinassa ovat Shanghai University, Shanghai Second Polytechnic University ja Shanghai Institute of Health Sciences.

Kuva Shanghai Institute of Health Sciences kampukselta
Kuva: Susanna Rosell / PKAMK
Matti Asikainen
Avaa Yle-sovelluksessa

- Nyt tehdyillä sopimuksilla pääsemme hyvään yhteistyöhön Shanghaissa toimivien merkittävien korkeakoulujen kanssa. Aasia ja erityisesti Kiina ovat olleet monin tavoin Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun kiinnostuksen kohteena.

Nelivuotisilla sopimuksilla sovittiin muun muassa henkilöstö- ja opiskelijavaihdosta ja opetussuunnnitelmayhteistyöstä.

- Meiltä on jo aiemmin ollut opiskelijavaihtoa Shanghaihin. Uusilla sopimuksilla pääsemme laajentamaan yhteistyötä huomattavasti, sanoo Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo.

PKAMK rehtori Petri Raivo ja vararehtori Zou Long Fei (Shanghai Second Polythecnic University)
PKAMK:n rehtori Petri Raivo ja Shanghai Second Polythecnic Universityn vararehtori Zou Long Fei. Kuva: Susanna Rosell / PKAMK

Karelia-amk jatkaa panostamista Kiinaan

Sopimukset tulevat olemaan vuodenvaihteessa aloittavan Karelia-ammattikorkeakoulun Kiinan toiminnan kivijalat ja niihin tullaan järjestelmällisesti panostamaan tulevien vuosien ajan.

- Meillä on erityisen hyvät suhteet Shanghai Institute of Health Sciencesin kanssa. Neuvottelut heidän kanssaan sujuivat hyvässä ja ystävällisissä merkeissä.

- Näiden kaikkien korkeakoulujen kanssa löytyy luonnollista yhteistyötä korkeakouluja ja ennen kaikkea niin, että siitä on hyötyä opiskelijoita hyötyä. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun velvollisuus on antaa opiskelijoilleen mahdollisuus suuntautua jatkossa myös Kiinaan ja sen valtaviin mahdollisuuksiin, summaa rehtori Petri Raivo.

Suosittelemme