Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Halla-aho: Porsastelijat ulos Suomesta

Perussuomalaiset haluavat tiukentaa ulkomaalaislain karkotuspykäliä. Eduskunta keskusteli asiasta Jussi Halla-ahon (ps.) lakialoitteen pohjalta.

Halla-Aho
Kuva: Yle
Jyri Rantala
Avaa Yle-sovelluksessa

Halla-aho vetosi keskustelussa siihen, että "eräiden kansallisuusryhmien kansalaiset ovat huikeasti yliedustettuina törkeistä rikoksista epäiltyjen ja vankiloiden asiakkaiden joukossa".  Ratkaisu ongelmaan on hänen mukaansa yksinkertainen.

- Ihmisten turvallisuutta uhkaavista ja kaikkien maahanmuuttajien mainetta mustaavista yksilöistä hankkiudutaan laillisessa järjestyksessä eroon, Halla-aho vaati.

Halla-ahon mukaan monet rikolliset tulevat maista, joissa rangaistukset ovat selvästi suomalaista ankarampia. Niinpä varsinkin humanitaarisen perustein turvapaikan saaneille on luotava "nykyistä tehokkaampi pelote."

- Vahingonkorvauksille ja sakoille he päästävät räkänaurun. Maahantulijalle täytyy olla alusta asti selvää, että porsastelusta seuraa lähtö, Halla-aho järkeili.

Perussuomalaiset tukivat kuorossa Halla-ahon aloitetta. Puheenvuoroja ryyditettiin värikkäillä tarinoilla ulkomaalaisten rikoksista. Vesa-Matti Saarakkalan (ps.) mielestä kaiken pahan alku ja juuri on monikulttuurisuuden suosiminen. Saarakkala nosti varoittavaksi esimerkiksi Oslon, jossa hänen mukaansa riehuu "raiskausepidemia".

- Ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista on puhuttava avoimesti, jottei naisille tarvitse järjestää öisin suojataksikuljetuksia,  Saarakkala vaati.

Rajamäki: Suomen sisun aloite

Entisen sisäministerin Kari Rajamäen (sd.) mielestä "Suomen sisun eduskuntaryhmän lakialoite" ja varsinkin sitä tukevat perussuomalaisten puheenvuorot leimasivat ulkomaalaisia.

- Vaatiessanne pamppu- ja koppalakkilinjaa  leimaatte monet ihmiset, jotka tulevat Suomeen suojelun tarpeessa. Teidän mielestänne monikulttuurisuus on yhtä kuin monirikollisuus, Rajamäki moitti.

Kansallismielisen Suomen sisu -järjestön esiin nostaminen sai perussuomalaiset nousemaan takajaloilleen.

- Aloite on perussuomalaisten eduskuntaryhmän. Suomen sisulla ei ole eduskuntaryhmää, Olli Immonen (ps.) katsoi aiheelliseksi oikaista. 

Immonen itse on toiminut Suomen sisun johtotehtävissä Pohjois-Pohjanmaalla.

Lakialoitteen pontimena on hiljattainen ampumatapaus helsinkiläisessä yökerhossa. Nykyisen lain mukaan rikoksiin syyllistyneet  ulkomaalaiset "voidaan karkottaa" Suomesta. Halla-aho muuttaisi pykälän muotoon "karkotetaan". Lisäksi aloitteessa esitetään, ettei karkotuspäätöksen saanutta ulkomaalaista lasketa missään oloissa vapaalle jalalle

Opposition lakialoitteista käydään eduskunnassa lähetekeskustelu, mutta ne johtavat vain ani harvoin lainmuutoksiin.

Suosittelemme