Hyppää sisältöön

NFL-kestomenestyjä murskaava - kohutulokas taas hirmuvireessä

New England Patriotsin nousukunto jatkuu. Perinteiset kiitospäivän isännät eivät päässeet juhlimaan.

Robert Griffin III.
Robert Griffin III. Kuva: EPA / Larry W. Smith
Ilkka Palomäki

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa pelattiin perinteiseen tapaan kolme ottelua paikallisena juhlapäivänä, kiitospäivänä. Vakuuttavimmin esiintyi New England Patriots, joka otti jo viidennen perättäisen voittonsa.

Patriots murskasi divisioonavihollisensa New York Jetsin vieraissa 49-19. Viidessä perättäisessä voitto-ottelussaan viime kauden Super Bowl -finalisti on tehnyt hurjat 219 pistettä. Keskiarvo on peräti 43,8 pistettä ottelua kohden.

Ottelun ratkaisu saatiin toisella neljänneksellä, jonka Patriots vei peräti 35-3. Kun Tom Bradyn johtama hyökkäys oli iskussa ja Jets avitti Patriotsia vielä pallonmenetyksillä, Patriots teki neljä touchdownia reilussa kuudessa minuutissa. Brady heitti kolme touchdownia ja 323 jaardia, minkä lisäksi hän kirjautti vielä yhden juoksutouchdownin.

Hyvään vireeseen äitynyt monipuolisuusihme Julian Edelman koppasi Bradyn 56 jaardin td-syötön ja palautti touchdownin myös Jetsin rähmäyksen jälkeen. Myös Steve Gregory palautti Jetsin rähmäyksen touchdowniksi. Wes Welker vastaanotti Bradyn kolmen jaardin ja Shane Vereen peräti 83 jaardin td-syötön. Myös keskushyökkääjä Stevan Ridley pääsi td-tilastoihin.

Patriots aloitti kauden vaisusti, mutta viime viikot ovat korjanneet kurssia merkittävästi. Divisioonaansa ylivoimaisesti johtavan kestomenestyjän päävalmentajasta Bill Belichickistä tuli kahdeksas päävalmentaja NFL:n historiassa, joka saavutti 200 voiton rajapyykin (pudotuspelit mukaan lukien).

Detroit-luotsilta kallis virhe

Kiitospäivänä on perinteenä, että Detroit Lions isännöi alkuiltapäivän ja Dallas Cowboys myöhäisiltapäivän ottelua. Tällä kertaa kumpikin joutui taipumaan.

Detroit taipui koko liigaa johtavalle Houston Texansille (saldo 10-1) jatkoajalla 31-34. Ratkaisevan maalin teki potkaisija Shayne Graham 32 jaardista, kun jatkoaikaa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Hetkeä aiemmin Detroitin potkaisija Jason Hanson epäonnistui 47 jaardin yrityksessään, mikä antoi Houstonille avaimet toiseen perättäiseen jatkoaikavoittoon.

Ottelun jälkeen puhetta riitti kuitenkin enemmän Detroitin päävalmentajasta Jim Schwartzista. Schwartz heitti haastelipun kentälle Texansin Justin Forsettin 81 jaardin touchdownin jälkeen varsinaisella peliajalla. Sääntöjen mukaan kaikki maalit tarkastetaan automaattisesti, mutta haastelipun heittäminen poisti tarkistuksen, ja epäselvä touchdown hyväksyttiin ilman tarkastelua.

- Tiesin säännöstä, että touchdownia tai pallonmenetystä ei voi haastaa, mutta olin niin vihainen, että ylireagoin tilanteeseen. Minulla oli lippu kädessä jo ennen kuin hän pääsi maalialueelle, koska hän kävi selvästi maassa, karkeasta ja lopulta kohtalokkaasta virheestä syyt niskoilleen ottanut Schwartz totesi.

Dallasin pelinrakentaja Tony Romo oli voittanut uransa kuusi ensimmäistä kiitospäivän ottelua, mutta tällä kertaa Washington Redskins haki 38-31-vierasvoiton. Näin siitäkin huolimatta, että Romo syötti kolme touchdownia ja keräsi uransa ennätysjaardit (441). Vastapainona oli myös kaksi katkaistua syöttöä.

Washingtonin kohuttu tulokaspelinrakentaja Robert Griffin III syötti toisessa perättäisessä ottelussa neljä touchdownia. Washington karkasi toisella neljänneksellä, jonka se vei kolmen Griffinin touchdown-syötön siivittämänä peräti 28-0. Molemmat joukkueet ovat voittaneet viisi ja hävinneet kuusi ottelua tällä kaudella, kun NFC East -divisioonaa johtavan New York Giantsin saldo on 6-4.

Suosittelemme sinulle