Hyppää sisältöön

Hiihtokeskuksissa alkoi lumetus

Kaustisen hiihtokeskuksessa lumitykit aloittivat työnsä viime yönä, Sievin Louekeskuksessa keskiviikkoaamuna. Mikäli pakkaskelit jatkuvat, kummassakin keskuksessa rinteet valmistuvat itsenäisyyspäiväksi. Viime vuonna avaus venyi pitkälle tammikuuhun.

Kuva: Kari Niemi / Louekeskus

Keski-Pohjanmaan laskettelukeskukset ovat aloittaneet rinteiden lumetuksen, tavoitteena on avata rinteet jo itsenäisyyspäivänä. Kaustisella aiotaan lumettaa nyt yötä päivää parin viikon ajan. Lumitykkejä on yhdeksän.

Sievissä aloitettiin neljällä lumitykillä, mutta yrittäjä Kari Niemi on tilannut 5 uutta lumettajaa. Eli lunta pukkaa pian yhdeksän konetta. Sievissä lumetusta aloiteltiin tätä ennen jo kaksi kertaa. Kummallakin kerralla yritys jäi lyhyeen säiden lämmettyä

- Aiemmista lumetuksista säästyi kuitenkin kaksi kolmasosaa tekolumesta, iloitsee Kari Niemi.

Tapio Varila Kaustisen Hiihtokeskuksesta toteaa, että kauden avaus joulukuun alussa tarkoittaisi keskivertokautta hiihtokeskukselle. Viime talven lämpimät kelit lykkäsivät kauden aloituksen tammikuun puoleenväliin eli kausi jäi ennätyslyhyeksi.

- Joulu on aina hyvä sesonki, etenkin nyt kun on pitkät lomat. Olisi hyvin tärkeää, että kaikki rinteet olisivat silloin auki, sanoo Varila.

Ennusteet lupaavat jatkossa pakkassäätä pitkään, mikä tietää hyvää lumetuksen kannalta.

Suosittelemme sinulle