Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Korkman: Kreikka ei selviä veloistaan

Kreikan velkataakkaa joudutaan tulevaisuudessa keventämään uusilla leikkauksilla, arvioi Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman.

Sixten Korkman
Sixten Korkman. Kuva: Yle
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Kreikka ei selviä nykyisistä veloistaan, sanoo Sixten Korkman. A-studion vieraana ollut Aalto-yliopiston professori Korkman pitää selvänä, että Kreikan velkakuormaa joudutaan tulevaisuudessa leikkaamaan.

- Vaikka Kreikan velkataakka on kahdesti kevennetty, ensiksi alkuvuodesta tehdyllä velkajärjestelyllä, jossa yksityiset sijoittajat menettivät noin sata miljardia, ja vastikään lykkäämällä takaisinmaksua ja alentamalla korkoa, on hyvin todennäköistä, että Kreikka ei tule kuitenkaan selviämään velkataakastaan.

Korkmanin mukaan leikkauspäätöksen lykkäämiseen on poliittisia ja taloudellisia syitä.

- Yksi on se, että Saksassa on ensi vuonna liittovaltiovaalit. Toinen on se, että viime kuukausien aikana tilanne on jonkin verran parantunut. Italia saa lainaa alemmalla korolla kuin pitkään aikaan ja pääomaa palaa Espanjaan, josta oli aiemmin pääomapako. Luulen, että nyt ei haluttu vaarantaa näköpiirissä ollutta tilanteen rauhoittumista, joka tuskin kuitenkaan on kestävä, hän arvioi.

Suosittelemme sinulle