Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

90-luvun hiihtokuningattaresta Venäjän uusi päävalmentaja

Venäjän hiihtomaajoukkueen päävalmentaja vaihtuu. Juri Kaminski palaa takaisin sprinttimaajoukkueen valmentajaksi ja päävalmentajaksi tulee Jelena Välbe.

Kuva: EPA
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko hyväksyi keskiviikkona muutokset maastohiihtomaajoukkueen valmennuksessa. Pari vuotta sitten Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajaksi valittu Jelena Välbe ottaa maajoukkueen vetovastuun, sillä Juri Kaminski halusi palata sprinttijoukkueen pariin.

Jelena Välbe saavutti urallaan lukuisia arvokisamitaleita ja maailmancupin voittoja. Trondheimin MM-kisat vuonna 1997 olivat hänen näytöstään, sillä hän voitti kaikki saatavilla olevat viisi kultamitalia. Välbe jakaa edelleen Björn Dählien kanssa kakkossijaa maailmancupin palkintosijojen määrässä (81) ja hän on kolmantena maailmancupin voitoissa (45).

Yhtä mitalia Välbe ei kuitenkaan koskaan voittanut: henkilökohtaista olympiakultaa. Tämän hän haluaa saavuttaa valmennettaviensa kautta.

- Minulla on saavuttamattomia tavoitteita urheilu-uraltani. Jos saan venäläishiihtäjät menestymään Sotshin olympiakisoissa, olen onnellisin ihminen maan päällä, Välbe sanoi team-russia2014.ru –verkkosivustolla.

Suosittelemme