Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Sipilä toivoo hallituksen kestävän

Oppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei halua hallituksen kaatuvan. Sipilä sanoi politiikan toimittajien lounaalla, että hallituksen jatkaminen on Suomen kannalta parasta.

Keskustan kansanedustaja Juha Sipilä eduskunnan suullisella kyselytunnilla 29. marraskuuta 2012.
Keskustan kansanedustaja Juha Sipilä eduskunnan suullisella kyselytunnilla 29. marraskuuta 2012. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Jyri Rantala
Avaa Yle-sovelluksessa

Oppositiossa on perinteisesti yritetty kaataa hallitus, mutta uusi keskustajohtaja on toista maata. Poliitiikan toimittajien lounasvieraana piipahtanut Sipilä sanoo toivovansa, että liitoksissaan natiseva kuuden puolueen hallitus kestää kasassa.

- Suomen kannalta olisi parasta, että hallitus saa nyt kipeät päätökset tehtyä ja vietyä tämän vaalikauden loppuun, Sipilä toivoo.

Samaan aikaan kun Sipilä toivoo hallituksen jatkoa, oppositio on tehtaillut ennätysmäärän välikysymyksiä. Hallitukset eivät ole kaatuneet välikysymyksiin vuosikymmeniin, mutta niiden perimmäinen tarkoitus on hallituksen vaihtaminen.

- Kyllä välikysymyksillä saadaan tärkeitä asioita keskusteluun joka tapauksessa, Sipilä puolustautuu.

Sipilä kiistää, että keskusta pelkäisi ottaa hallitusvastuun vaikeassa tilanteessa. Hänen mukaansa päätösten tekeminen on kuitenkin ensisijaisesti vaalien jälkeen valtaan nousseella hallituksella.

Suosittelemme