Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Maailmanlopun mittari pysynyt vaiti - epätieteilijät lyttäävät Maya-ennustuksen

Suomen Epätieteellinen seura lupaa, että maailmanloppu ei tule vielä 21.12.2012 vastoin Mayojen ennusteita. Aamu-tv:ssä vierailleiden epätieteilijöiden maailmanlopun mittari ei ole päästänyt vielä ääntäkään.

Suomen Epätieteellinen Seura vahtii epätieteen ilmiöitä herkeämättä. Niinpä myös mayojen kalenterin väitetyt madonluvut ovat tulleet seuran jäsenille tutuiksi. Tutkimustuloksia esiteltiin Aamu-tv:ssä. Kuva: Yle
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Mayat ovat ehkä tulkinneet kalenteriaan väärin, eikä maailmanloppu uhkaakaan vielä 21. joulukuuta, uskotaan Suomen Epätieteellisessä Seurassa.

- Maailmanlopun laskennassa on tapahtunut maailmankaikkeuden laajuinen erehdys, sanoi Epätieteellisen Seuran puheen ja toiminnan johtaja Jaakko Koskinen Ylen aamu-tv:ssä.

Seura on tehnyt maailmanlopusta uusia laskemia.

- Ajanlaskua on jäljellä vähintään 63 120 000 vuotta, arvioi Epätieteilijöiden vappumestari Jyri Lehtonen.

Epätieteilijät toivat mukanaan aamu-tv:n sohvapöydälle maailmanlopusta ilmoittavan mittarin. Mittari päästää äänen, kun maailmanloppu on lähellä.

- Ei kannata kokeilla sitä, koska se voi generoida maailmanlopun, varoittaa Koskinen.

Epätieteilijät ovat niin vakuuttuneita siitä, että maailmanloppua ei tule, että he ovat tehneet omat kalenterin vuodelle 2013.

Suosittelemme