Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Jyväskylän ravintoloiden hygienia välttävää

Puhtaustaso ei tarkastusten mukaan ole parantunut kolmen vuoden aikana.

Lautasia pinossa.
Suomelle ei riitä niin paljon lautasia kuin haluttaisiin. Kuva: Meri Herttua / YLE
Juho Tuomisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylän kaupungin tekemien mittausten perusteella valvonta-alueen ravintoloiden hygieniataso todettiin keskimäärin välttäväksi.

Alkuvuonna tutkittiin 70 ravintolaa, grilliä ja kahvilaa. Näytteitä otettiin vihannesleikkureista, leikkuulaudoista, työvälineistä ja astioista.

Näytetuloksista hyviä oli alle puolet, 46 prosenttia. Välttäviä oli 28 prosenttia ja huonoja 40 prosenttia. Puhtaimpia olivat ruokalautaset ja epäpuhtaimpia vihannesleikkurit.

Näytteitä otettiin vain pestyistä välineistä ja astioista. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää puhdistuksen onnistumista ja säilytystapaa.

Pitserioissa vihannesleikkurit ja leikkuulaudat olivat keskimäärin epäpuhtaampia kuin ravintoloissa.

Suosittelemme