Hyppää sisältöön

Kyllönen täräytti: kakkossija Canmoresta

Anne Kyllönen saavutti uransa ensimmäiseen hiihdon maailmancupin palkintosijan, kun hän sijoittui toiseksi Canmoressa, Kanadassa hiihdetyssä 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa.

Anne Kyllönen (vas.), Justyna Kowalczyk ja Maiken Caspersen. Kuva: EPA

Quebecin sprintit väliin jättänyt Justyna Kowalczyk otti ohjat käsiin heti kisan alussa. Puolalainen kiristi 4,2 kilometrin kohdalla olleeseen kirimaaliin ykköseksi ja jätti tämän jälkeen pääjoukon kannoiltaan. Kowalczyk otti voiton 14,4 sekunnin erolla Kyllöseen.

Kyllönen hiihti alkumatkan noin 15 hiihtäjän kärkiryhmän mukana, mutta nousi kirimaalin jälkeen Kowalczykia jahtaavan ryhmän kärkeen. Kajaanilainen kiristi tahtia, kun matkaa oli jäljellä enää pari kilometriä ja sai kasvatettua eroa muihin takaa-ajajiin.

Norjan Maiken Caspersen Falla sijoittui kolmanneksi 14 sekuntia Kyllöselle hävinneenä. Mona-Liisa Malvalehto sijoittui 36:nneksi.

Kyllönen on tätä ennen sijoittunut neljä kertaa henkilökohtaisessa maailmancupin kisassa kymmenen parhaan joukkoon ja niin sanotussa tour-kisassa kolme kertaa.

CANMORE (CAN) 10 KM (P), YHTEISLÄHTÖ, NAISET

36. Mona-Liisa Malvalehto  FIN  +2.39,0

Suosittelemme sinulle