Hyppää sisältöön

Kyllönen: Harvinaista herkkua

Anne Kyllönen oli koko ajan luottavainen siihen, että hän vielä nousee maailmancupissa palkintokorokkeelle. Hän korostaa kuitenkin, etteivät palkintosijat ole hänelle vielä itsestäänselvyyksiä.

Anne Kyllönen Kuva: EPA

Kyllönen totesi jo Rukan maailmancupin jälkeen, että jos kaikki menee hyvin, niin Kanadan-kiertueelta voi tulla menestystä. Kajaanilainen oli oikeassa, sillä Quebecin sprinteistä hän saavutti sijat viisi ja seitsemän ja nyt Canmoren 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa kakkossijan.

- Olen tiennyt, että olen tehnyt kovasti töitä ja olen odottanut, että kunto nousisi esiin. Mutta onhan tämä ihan uskomaton juttu, Kyllönen hehkutti.

- Tykkäsin radasta ja tänään olivat olosuhteet ihan älyttömän hyvät. Tuo on sen oloinen rata, mistä minä tykkään ja pystyin hiihtämään koko ajan porukan mukana.

Kyllönen onnistui hiihtämään myös taktisesti hyvin, sillä hän nykäisi kolmannella kierroksella raskaan ylämäen päällä.

- Toisella kierroksella katsoin, että tytöillä oli vähän vaikeaa siinä mäen päällä. Ajattelin, että kolmannella kiekalla, jos on vähääkään samanlaisia tuntemuksia, niin lisään vauhtia. Aika helpolla siitä lähti sitä eroa tulemaan muihin.

Kyllönen myönsi, että Kanadan-reissu on mennyt paremmin kuin hän odotti. Vaikka moni jätti tämän reissun väliin, ei kajaanilainen pelännyt matkustamista.

Podium-paikka ei ole vielä itsestäänselvyys.

Anne Kyllönen

- Tosi huikea reissu on ollut. Toivottavasti jatkuu sama meno kahdessa viimeisessäkin kisassa, hän sanoi ja nauroi:

- En lähde ottamaan niistä kuitenkaan mitään paineita. Totta kai lähden taistelemaan ja nöyrästi tekemään työtä tästäkin eteenpäin. Mutta se podium-paikka ei ole vielä itsestäänselvyys. Nämä ovat vielä aika harvinaisia herkkuja.

Suosittelemme sinulle