Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Poliisilla arvioita Connecticutin ampujan motiivista

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa löytäneensä hyvää todistusaineistoa ampujan teon syyn selvittämiseksi.

Connecticutin poliisin pitämä tiedotustilaisuus Newtownin kaupungissa.
Connecticutin poliisi piti tiedotustilaisuuden Newtownin kaupungissa lauantaina. Kuva: Emmanuel Dunand / AFP / Lehtikuva
Marika Kataja-Lian
Avaa Yle-sovelluksessa

Connecticutin poliisi kertoo löytäneensä todisteita Sandy Hookin alakoulun joukkosurmaajan motiivista. Poliisi kertoi asiasta illansuussa Suomen aikaa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Todistusaineistolla saadaan poliisin mukaan selvitettyä, miksi ampuja surmasi 26 ihmistä koulussa.

- Rikospaikkatutkijamme -- toimittivat rikospaikalta erittäin hyvää todistusaineistoa, jota tutkijamme pystyvät käyttämään, toivottavasti, kokonaiskuvan rakentamiseksi siitä, kuinka - ja tärkeimpänä miksi - tämä kaikki tapahtui, sanoi Connecticutin poliisin edustaja Paul Vance.

Vance ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, mitä rikospaikalta oli löydetty tai mistä todistusaineistosta oli kyse. Sen poliisi kertoi, että ampuja tunkeutui kouluun väkisin eikä häntä päästetty sisälle.

Poliisi vahvisti lisäksi, että toisaalta kuolleena löydetty nainen oli ampujan sukulainen. Yhdysvaltain median mukaan kyseessä oli ampujan äiti.

Poliisilähteiden mukaan ampujan äiti omisti laillisesti kaksi pistoolia, poliisien yleisesti käyttämät Sig Sauerin ja Glockin, sekä 223-kaliberisen, sotilastyylisen kiväärin. Koulusta löytyi vastaavat kaksi pistoolia ja kivääri, ja yksi ase löytyi lisäksi koulun ulkopuolelta.

Koulussa kuolleista 20 oli lapsia ja kuusi aikuisia. Uhrien tunnistus on yhä kesken, mutta ruumiit on siirretty pois koulusta. Kuolleita on yhteensä 28, kun myös ampuja surmasi itsensä.

Suosittelemme