Hyppää sisältöön

Kyllönen ei ole enää vain sprintteri – ”Minä olen hiihtäjä”

Anne Kyllönen mietti koko kisan ajan taktiikkaansa. Hän ei aikonut toistaa lauantain sprintin pientä taktista kömmähdystään.

Anne Kyllönen Kuva: EPA

Kyllönen ratkoi kakkossijan kohtalon viiden muun naisen kanssa. Pahimmat kirittäjät olivat Vibeke Skofterud ja Kristin Steira, jotka molemmat olivat kajaanilaisen edellä loppusuoralle tultaessa. Lauantain sprintissä Kyllösen hiihdot jäivät välierään, kun hän peesasi väärää naista.

- Jäin vähän lopussa pussiin, mutta en pahasti. Koko matkan mietin, että miten hiihdän kisan. Tiesin, että minulla löytyy loppuun paukkuja ja vauhtia. Matkalla mietin, että pääsenkö irti, mutta toisaalta luotin omaan voimaani loppusuoralla, Kyllönen kertoi Maastohiihto ry:n tiedotteessa.

Kyllösellä ei ollut lainkaan ongelmia hiihtotavan vaihdossa, ja hänen lihaksistonsa reagoi hyvin niin muutokseen kuin kisapaikan korkeaan ilmanalaan.

Vaikka osa huippuhiihtäjistä jätti Kanadan-reissun väliin, oli se Kyllöselle erittäin onnistunut. Kaksi kakkossijaa normaalimatkoilla ja viides, seitsemäs ja kahdestoista sprinttimatkoilla kasvattivat hyvin hänen maailmancupin pistetiliään. Maailmancupin kokonaistilanteessa Kyllönen nosti itseään jo neljännelle sijalle.

- Nyt voidaan se sprintterititteli minun puolesta tiputtaa pois ja jättää ihan omaan arvoonsa, minä olen hiihtäjä, Kyllönen totesi.

- Tämä on ollut aivan huikea reissu. Kaksi kertaa maailmancupissa palkintopallille ja muutenkin todella hyvin. Ihan uskomaton fiilis.

Suosittelemme sinulle