Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Vuoden positiivisin pomo uskoo jäähyn opetukseen

Vuoden 2012 positivisin pomo Laura Suorsa uskoo, että yrityksen kasvu kumpuaa henkilökunnan viihtymisestä ja sitoutumisesta. Vaikeat asiat on puhuttava pian ja suoraan.

Vuoden positiivisin pomo 2012 Laura Juvala
Kuva: Tutoris Oy
Tanja Hannus
Avaa Yle-sovelluksessa

Vuoden 2012 positiivisimmaksi pomoksi valittu oululainen toimitusjohtaja Laura Suorsa aloitti yrityksensä Tutoris Oy:n yhden naisen yrityksenä vuonna 2003. Tällä hetkellä kuntoutus-, asumis- ja hoiva-alan palveluja valtakunnallisesti tarjoava yritys työllistää yli sata henkeä.

- Johtajana haluan joka päivä tehdä jotakin paremmin kuin eilen. Hyvä työilmapiiri perustuu kuuntelemiseen ja kahdensuuntaiseen viestintään. Henkilöstön on sitouduttava yritykseen ja sen arvoihin.

Suorsan mielestä persoonaltaan ja asenteeltaan oikeanlainen henkilökunta, joka ajattelee samalla tavoin, johtaa hyvän kierteeseen. Tämä auttaa yritystä tekemään hyvää tulosta.

Vaikeat tilanteet käsittelyyn heti

Jokaisella on oltava selkeä rooli työyhteisössä. Johtajan on luotettava, että jokainen osaa hommansa.

Laura Suorsa

Suorsa on johtanut yritystään kasvuhakuisella strategialla ja liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut 50 – 80 prosenttia. Tutoris on kuusi vuotta peräkkäin ollut yksi alansa nopeimmin kasvavista yrityksistä maassamme. Viimeksi päättyneellä tilikaudella Tutoris-konsernin liikevaihto oli 5,9 miljoonaa euroa. Yrityksen kasvutavoite on viisinkertaistaa se kymmenessä vuodessa.

- Jokaisella on oltava selkeä rooli työyhteisössä. Johtajan on luotettava, että jokainen osaa hommansa.

Työyhteisössä vaikeisiin asioihin kannattaa Suoran mielestä tarttua heti. Vaikeat tilanteet on käsiteltävä suoraan ja selkeästi.

- Vähän kuin jääkiekossa, että ensin istutaan jäähy ja sitten jatketaan eteenpäin.

Esimies on innostaja

Tutoris Oy:ssä on luotu uudenlainen toimintakulttuuri, jossa yksilöllinen kuntoutus ja palvelu tehdään asiakkaan omassa lähiympäristössä. Myös työntekijät työskentelevät yksilöllisesti yhdessä.

- Työntekiöjiden innostaminen on esimiehen velvollisuus. Toisaalta johtajassa ei ole kaikki viisaus, vaan tärkeintä on, että innostuneisiin ihmisiin luotetaan ja heidän ehdotuksiinsa reagoidaan. On tiettyjä asioita, joista johtaja päättää, mutta kaikkien pitää tulla kuulluksi ja oppia myös kuuntelemaan.

Suorsan mielestä on tärkeää, että työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa. Halu selkeään vapaa-aikaan ei poista työhön sitoutumista.

- Pidän itseäni seiskan arvoisena toimitusjohtana, mutta pyrin koko ajan parempaan.

Suosittelemme