Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Rovaniemen Teatterin katsojamäärä nousi hieman

Rovaniemen Teatteri sai katsojamäärät pieneen nousuun tänä vuonna. Teatteri keräsi yhteensä 19 300 katsojaa, kun viime vuonna katsojia oli 18 700. Kasvua on kolme prosenttia.

Maaninkavaarassa näyttelevät isänä Marko Syysmaa ja tyttärenä Paula Miettinen
Kuva: Jouni Porsanger
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Pienestä noususta huolimatta katsojaluvut ovat selvästi alhaisemmat kuin takavuosina.

Rovaniemen Teatterin toinen syyskausi evakkotiloissa eli vanhoissa kouluissa Maakuntakadulla päättyi Satumaa –tangomusikaalin tahdeissa viime lauantaina.

Satumaa-musikaalin esitykset olivat esityskauden alusta loppuun eli lokakuun lopusta joulukuun puoliväliin loppuun varattuja keräten lähes 4000 katsojaa. Musikaalin esitykset jatkuvat ensi helmikuussa.

Myös syksyn muut tuotannot, koko perheen näytelmä Viiru ja Pesonen ja tragikomedia Maaninkavaara, löysivät yleisönsä. Niiden lisäksi syksyn repertuaariin kuului kiertueelle valmistunut lastennäytelmä Siiri ja kamala possu sekä Kairan kulkijat -vierailuesityksen kaksi näytöstä Wiljamissa. Viirun ja Pesosen seikkailuja seurasi kevät-syyskaudella lähes 4600 katsojaa. Maaninkavaaraa esitettiin syksyllä omalla Ertsa-näyttämöllä ja Lapin Alueteatterin kiertueella, katsojia 38 esityksessä oli yhteensä 2300. Kiertueelle valmistui myös lastennäytelmä perheen pienimmille, Tiina Nopolan satukirjaan perustuva Siiri ja kamala possu. Siitä oli syksyllä seitsemän kiertue-esitystä, joissa oli yhteensä 640 katsojaa. Kaikkiaan Lapin Alueteatterin kiertue-esityksiä Maaninkavaarasta sekä Siiristä ja kamalasta possusta oli syksyllä 21, ja niissä oli yhteensä yli 1800 katsojaa.

Teatterin ohjelmistossa oli tänä vuonna yhteensä 16 teosta, joista kaksi yhteistuotantoa ja kaksi vierailevaa tuotantoa. Esityksiä näistä oli yhteensä 282, joista 186 kevätkaudella ja 96 syksyllä. Katsojia kevätkauden esityksissä oli yhteensä 9400 ja syyskaudella 9900. Kaikista 282 esityksestä 83 oli Lapin Alueteatterin kiertue-esityksiä ja niissä oli yhteensä noin 4500 katsojaa.

Teatterin kevätkausi 2013 alkaa Viirun ja Pesosen kahdella viimeisellä esityksellä 4. ja 5. tammikuuta. Loppiaisaattona 5. tammikuuta nähdään myös Erkki Saarelan legendaarisesta Mysteerio Buffosta kaksi esitystä. Siiri ja kamala possu siirtyvät kiertueelta Paavo-näyttämölle, jossa sen esityskausi alkaa 8. tammikuuta. Tammikuun 19. päivänä tulee ensi-iltaan isolle Jente-näyttämölle teatterinjohtaja Juha Vuorisen ensimmäinen ohjaustyö, Oscar Wilden komedia Tärkeintä on olla aito.

Suosittelemme sinulle