Hyppää sisältöön

Suomen ykköstykki janoaa Tour-menestystä

Anne Kyllönen
Anne Kyllönen on Suomen menestystoivo Tour de Skillä. Kanadan palkintopallisijat toivat suomalaishiihtäjälle itseluottamusta.

Anne Kyllönen hiihti viikko sitten maailman kärkikastiin sijoittumalla kaksi kertaa Kanadan maailmancupissa toiseksi. Kyllösen mukaan vihdoin tullut menestys toi tarvittavaa itseluottamusta päivittäiseen tekemiseen.

- Olin pitkään odottanut sitä hetkeä. Maalisuoralla tuntui, että voiko tämä olla tottakaan. Sen jälkeen on ollut helpottunut ja hyvä olo. Olen saanut palkinnon siitä työstä, jota olen tehnyt, Kyllönen muistelee mc-menestystään.

Kyllönen lähtee vuodenvaihteessa hiihdettävälle Tour de Skille kolmatta kertaa. Kyllönen on palannut kisaladuilta jouluksi kotimaisemiin ja valmistautuu menestymään Tourilla.

- Olen varmasti niin fyysisesti kuin henkisestikin paljon vahvempi kilpailija kuin kaksi vuotta sitten. Henkisen puolen merkitys on todella suuri, Kyllönen kertoo.

- Jokainen kilpailu on tärkeä. Olen tekemässä nousua maailman huipulle, joten jokaiseen treeniin ja kilpailuun täytyy keskittyä täysillä. Yritän oppia kaikesta. Tässä on vielä paljon kehitettävää esimerkiksi vapaan hiihdon vauhdissa, Kyllönen näkee.

Suosittelemme sinulle